Svi projekti

 COST Action CM1201: Biomimetic Radical Chemistry

COST Action CM1201: Biomimetic Radical Chemistry

Glavni istraživač: Branka Mihaljević

CMST COST Action CM1201

Biomimetic Radical Chemistry

više »

ADP-ribozilacija proteina u modelnom prokariotu Streptomyces coelicolor i čovjeku

Glavni istraživač: Andreja Mikoč

Posttranslacijska modifikacija proteina ima važnu ulogu u regulaciji funkcije proteina i interakciji proteina s drugim molekulama. ADP-ribozilacija proteina je posttranslacijska modifikacija kojom se skupina ADP-riboze iz NAD+ prenosi na ciljne proteine.

više »

Effective modulation of ZnO band gap and the modulation mechanism study (ZnO band gap study)

Glavni istraživač: Jincheng Fan

With a wide band gap of 3.37eV and a large exciton banding energy of 60meV at room temperature, ZnO has been considered as a promising material for optoelectronic devices, such as short-wavelenghth light-emitting diodes and laser diodes.

više »

Gene expression mediated by satellite DNA (RegSat)

Glavni istraživač: Isidoro Feliciello

Satellite DNAs are major building elements of pericentromeric and centromeric heterochromatin in many eukaryotes.

više »
Otkrivanje znanja

MLCS Strojno učenje iz složenih struktura podataka

 U Institutu "Ruđer Bošković" razvijamo postupke strojnog učenja već dugi niz godina i uspješno ih primjenjujemo u raznim područjima uključujući kemiju, biologiju, medicinu, društvene znanosti, ekonomiju, i proizvodnju. Unutar ovog projekta razvijamo nove postupke koji mogu otkrivati znanje iz podataka u složenim strukturama.

više »

Nekovalentne interakcije u dizajnu novih fotoosjetljivih molekula

Glavni istraživač: Davor Margetić

Projekt se bavi sa dva ključna cilja istraživanja u Europskoj uniji: očuvanje energije i okoliša. Znanstveni pristup temelji se na kombinaciji teorijskog i eksperimentalnog znanja i iskustva suradnika, a uključuje kvantno-kemijske izračune i modeliranje u molekularnom dizajnu, kemijske sinteze i proučavanje fizikalno-kemijskih svojstava sustava dobivenih kroz samoudruživanje putem nekovalentnih interakcija. Projekt je multidisciplinaran, pokriva teme iz fizikalno-organske, supramolekularne i računalne kemije, fotofizike i znanosti o materijalima.

više »