Gita i pastrva

Margita Jadan

Dr. sc.

Znanstvena suradnica
+385 1 457 1391

1931

+385 1 457 1232

Radionice 2/205

Bijenička 54
10002 Zagreb

Bibliografija

Obrazovanje

2008. Dr. sc. prirodnih znanosti, Prirodoslovno-matematički fakultet Sveučilišta u Zagrebu.

2004. Mr. sc. biologije, smjer molekularne i stanične biologije, Prirodoslovno-matematički fakultet Sveučilišta u Zagrebu.

1998. Dipl.inž. biologije, smjer molekularne biologije, Prirodoslovno-matematički fakultet Sveučilišta u Zagrebu.

Područja znanosti

zoologija, biokemija i molekularna biologija, genetika, evolucija i filogenija

Istaknute publikacije

  1. Strunjak-Perović Ivančica, Čož-Rakovac Rozelindra, Topić Popović Natalija, Jadan Margita (2008) Seasonality of nuclear abnormalities in gilthead sea bream Sparus aurata (L.) erythrocytes. Fish Physiology and Biochemistry 35 (2): 287-291
  2. Čož-Rakovac Rozelindra, Strunjak-Perović Ivančica, Topić Popović Natalija, Hacmanjek Mato, Šmuc Tomislav, Jadan Margita, Lipej Zoran, Homen Zlatko (2008) Cage culture effects on mullets (Mugilidae) liver histology and blood chemistry profile. Journal of Fish Biology 72 (10): 2557-2569
  3. Čož-Rakovac Rozelindra, Šmuc Tomislav, Topić Popović Natalija, Strunjak-Perović Ivančica, Hacmanjek Mato, Jadan Margita (2008) Novel methods for assessing fish blood biochemical data. Journal of Applied Ichthyology 24 (1): 77-80
  4. Jadan Margita, Čož-Rakovac Rozelindra, Topić Popović Natalija, Strunjak-Perović Ivančica (2007) Presence of unexpected phylogenetic lineages of brown trout Salmo trutta L. in Gacka River, Croatia. Aquaculture Research 38 (15): 1682-1685
  5. Topić Popović Natalija, Strunjak-Perović Ivančica, Čož-Rakovac Rozelindra, Hacmanjek Mato, Jadan Margita (2006) Comparison of five tuna plasma analytes measured on two automated blood analyzers. Fish Physiology and Biochemistry 32 (2): 99-103

Ova stranica koristi kolačiće

Neki od tih kolačića nužni su za ispravno funkcioniranje stranice, dok se drugi koriste za praćenje korištenja stranice radi poboljšanja korisničkog iskustva.

Za više informacija pogledajte naše uvjete korištenja.

  • Kolačići koji su nužni za ispravno funkcioniranje stranice. Moguće ih je onemogućiti u postavkama preglednika.