Novosti

Dr. Turković nominirana za člana Upravnog odbora COST akcije

Dr. Turković nominirana za člana Upravnog odbora COST akcije

18.06.2009.

Dr. sc. Aleksandra Turković, znanstvena savjetnica u Laboratoriju za poluvodiče pri Zavodu za fiziku materijala, na temelju svojih najnovijih znanstvenih radova nominirana je za člana Upravnog odbora COST akcije MP0701 Nanokompozitni materijali, koja okuplja 18 država i 20 kompanija. Cilj je akcije formiranje čvrste europske platforme za razvoj znanosti, tehnologije i znanja u području nanokompozitnih materijala u svrhu poticanja istraživanja i razvoja te primjene ovih inovativnih materijala, s posebnim naglaskom na razvoj malog i srednjeg poduzetništva u Europi.

više »

Predavanje profesora emeritusa Zvonimira Janka na IRB-u

17.06.2009.

Danas je na Institutu Ruđer Bošković prof. dr. sc. Zvonimir Janko, profesor emeritus na Institutu za matematiku pri Sveučilištu u Heidelbergu, vrsni hrvatskog znanstvenika i jedan od vodećih matematičara u području teorije grupa u svijetu održao predavanje na temu Kako kontrolirati kaos u konačnim p-grupama?.

više »
Treći priznati patent 'Ruđerovaca'

Treći priznati patent 'Ruđerovaca'

15.06.2009.

Dr. sc. Mariu Stipčeviću, početkom svibnja ove godine priznat je patent Kvantni generator slučajnih brojeva, engleskog naziva Quantum Random Number Generator (QRBG). Patent QRBG rezultat je višegodišnjeg znanstvenog istraživanja i treći je dosad priznati patent Ruđerovih znanstvenika.

više »

Zavod za elektroniku potpisao ugovore za 3 projekta

09.06.2009.

Početkom lipnja u Zavodu za elektroniku Instituta Ruđer Bošković potpisani su ugovori za tri projekta primjene informacijske tehnologije koje je odobrilo Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa.

više »
Odobren projekt vrijedan 750.000 kuna

Odobren projekt vrijedan 750.000 kuna

08.06.2009.

Projektu 'Metalirani biokonjugati za primjene u istraživanju materijala i biomedicini', pod vodstvom znanstvenika povratnika dr. sc. Srećka Kirina s Instituta 'Ruđer Bošković', odobrena su sredstva u iznosu od 750.000 kuna od strane 'Nacionalne zaklade za znanost' (NZZ) na razdoblje od jedne godine.

više »
Hrvatska postala punopravni član kolaboracije MAGIC

Hrvatska postala punopravni član kolaboracije MAGIC

03.06.2009.

Na posljednjem sastanku Upravnog vijeća kolaboracije MAGIC (Major Atmospheric Gamma-ray Imaging Cherenkov) koji se održao na otoku Elbi, Italija, grupa hrvatskih znanstvenika jednoglasnom odlukom prihvaćena je u punopravno članstvo zahvaljujući potpori matičnih institucija znanstvenika: Instituta 'Ruđer Bošković', Sveučilišta u Splitu i Sveučilišta u Rijeci te podršci Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa i Nacionalne zaklade za znanost.

više »
Physical Review Letters objavio rad "Ruđerovaca"

Physical Review Letters objavio rad "Ruđerovaca"

29.05.2009.

"Ruđerovi" znanstvenici dr. sc. Saša Ceci, dr. sc. Alfred Švarc i Branimir Zauner, dipl. ing. iz Grupe za hadronsku spektroskopiju pri Zavodu za eksperimentalnu fiziku objavili su u prestižnom časopisu Physical Review Letters.

više »
IRB i partneri predstavili novi razvojni projekt

IRB i partneri predstavili novi razvojni projekt

27.05.2009.

Predstavnici tvrtke Omega software d.o.o. i predstavnik IRB-a, dr. sc. Tomislav Šmuc, predstojnik Zavoda za elektroniku, nedavno su u Središnjem državnom uredu za e-Hrvatsku predstavili dosadašnje rezultate na zajedničkom projektu 'Razvoj modula za elektroničku razmjenu dokumenata i informacija u uredskom poslovanju kao nadogradnja poslovnom rješenju Centrix'.

više »
"Ruđer" predstavio 3D vizualizaciju u znanosti i gospodarstvu

"Ruđer" predstavio 3D vizualizaciju u znanosti i gospodarstvu

27.05.2009.

Institut Ruđer Bošković (IRB) – Centar za znanstvenu vizualizaciju (CenVis) danas je po prvi puta na izložbi '3D vizualizacija u znanosti i gospodarstvu' javnosti predstavio 3D znanstvenu tehnologiju.

više »
Predstavnici IRB-a na Međunarodnom skupu u Dubrovniku

Predstavnici IRB-a na Međunarodnom skupu u Dubrovniku

22.05.2009.

Danas je u Dubrovniku započeo dvodnevni međunarodni skup pod nazivom 'Contribution of Research and Technology Development (RTD) to Developing Sustainable Knowledge-Based Economies in Central and South East Europe'. Ovaj skup znanstvenika, gospodarstvenika i političkih dužnosnika u duhu dobrosusjedske suradnje kao i reakciju na aktualnu krizu zajedno su organizirali vodeći znanstveno-istraživački instituti srednjoistočne Europe - Joanneum Research (Austrija), Jozef Štefan (Slovenija) i Institut 'Ruđer Bošković', te Austrijski znanstveni ured iz Ljubljane i Sveučilište u Dubrovniku.

više »

Ova stranica koristi kolačiće

Neki od tih kolačića nužni su za ispravno funkcioniranje stranice, dok se drugi koriste za praćenje korištenja stranice radi poboljšanja korisničkog iskustva.

Za više informacija pogledajte naše uvjete korištenja.

  • Kolačići koji su nužni za ispravno funkcioniranje stranice. Moguće ih je onemogućiti u postavkama preglednika.