Zavodi i centri

Zavodi

11 zavoda Instituta Ruđer Bošković.

Znanstvenici Zavoda za teorijsku fiziku bave se temeljnim teorijskim istraživanjima iz područja visoko energetske fizike čestica, kozmologije i astročestične fizike, gravitacije, matematičke fizike i fizike kondenzirane materije. Za više informacija posjetite stranice Zavoda.

više »

ZEF istražuje eksperimentalnu i teorijsku nuklearnu fiziku, fiziku čestica, astrofiziku, kao i interakcije zračenja s materijom te razne primjene nuklearnih metoda.

više »

Primarna misija Zavoda za fiziku materijala jest stjecanje novih znanja kroz obavljanje vrhunskih istraživanja u temeljnim prirodnim znanostima - fizici, kemiji i interdisciplinarnim istraživanjima.

više »

Zavod za elektroniku jedan je od zavoda Instituta Ruđer Bošković usmjeren prema znanstvenim istraživanjima u području računarstva, posebice metodama strojnog učenja i dubinske analize podataka, kao i tehnologijama obrade informacija i signala.

više »

Misija Zavoda za fizičku kemiju su međunarodno prepoznata temeljna istraživanja iz teorijske i računalne kemije, molekularnih spektroskopija (MS,EPR, X-ray, PES), proteinske kemije i organometalne kemije te postati međunarodni Centar izvrsnosti za ta područja molekularnih znanosti.

više »

Misija Zavoda za organsku kemiju i biokemiju je održati i unaprijediti postojeću visoku razinu znanstvenih istraživanja na izabranim suvremenim temama organske kemije i biokemije.

više »

Zavod za kemiju materijala je centar izvrsnosti u području znanosti o materijalima.

više »

U Zavodu za molekularnu biologiju bavimo se proučavanjem molekularnih osnova i funkcije bazičnih bioloških struktura i procesa.

više »

Misija Zavoda za molekularnu medicinu je proširiti i ojačati naše poznavanje prirode bolesti, razviti i unaprijediti postojeće te razviti nove strategije za dijagnozu, liječenje i prevenciju bolesti.

više »

Centar za istraživanje mora (CIM) Instituta Ruđer Bošković u Zagrebu interdisciplinarni je istraživački centar čija je djelatnost usmjerena na osnovna i primijenjena oceanografska istraživanja.

više »

Zavod je centar izvrsnosti u fundamentalnim i primjenjenim istraživanjima sustava, procesa i stanja u okolišu.

više »

Ova stranica koristi kolačiće

Neki od tih kolačića nužni su za ispravno funkcioniranje stranice, dok se drugi koriste za praćenje korištenja stranice radi poboljšanja korisničkog iskustva.

Za više informacija pogledajte naše uvjete korištenja.

  • Kolačići koji su nužni za ispravno funkcioniranje stranice. Moguće ih je onemogućiti u postavkama preglednika.