Implementation of the Water Quality Monitoring in Western Istrian Coastal Sea (Northern Adriatic) WICOS

WICOS
Datum početka projekta
12.08.2008.
Datum kraja projekta
12.08.2009.
Status
Završen
Kategorija projekta
Instrument pretpristupne pomoći IPA (eng. Instrument for Pre-Accession assistance)

WICOS (Implementation of the water quality monitoring in the Western Istrian COastal Sea) je projekt iz “Jadranskog programa za susjedstvo”; INTERREG/CARDS-PHARE, sa slijedećim glavnim ciljevima:

  • Znanstveni doprinos nadopuni strategije/sustava¸ zaštite prirode i održivog razvoja osjetljivog Jadranskog obalnog područja (CAOS)
  • Procjena dugoročnih promjena u ekosustavu Jadranskog mora
  • Ocjena važnosti između klimatskih promjena i promjenjivosti oceanografskih uvjeta u usporedbi sa stupnjem antropogene eutrofikacije.

Imajući na umu da je područje uzorkovanja/monitoringa sjeverni Jadran, WICOS se smatra nužnim nastavkom projekta REQUISITE, u kojem se mjere/analiziraju isti parametri, što omogućuje potpuniju procjenu stanja ekosustava sjevernog Jadrana. Kao i za projekt REQUISITE partneri na ovom projektu su talijanski znanstvenici iz Oceanografske Strukture Daphne; ARPA-ER, Cesenatico, Italija. Projekt WICOS započeo je u kolovozu 2008. u trajanju od godinu dana.

Glavni istraživač / voditelj

Tamara Đakovac, dr.sc.

viši znanstveni suradnik +385 52 804 747

Ova stranica koristi kolačiće

Neki od tih kolačića nužni su za ispravno funkcioniranje stranice, dok se drugi koriste za praćenje korištenja stranice radi poboljšanja korisničkog iskustva.

Za više informacija pogledajte naše uvjete korištenja.

  • Kolačići koji su nužni za ispravno funkcioniranje stranice. Moguće ih je onemogućiti u postavkama preglednika.