Usavršavanje

Usavršavanje

Slika:Bogoslav Šulek (1816–1895.), Hrvatsko-njemačko-talijanski rječnik znanstvenog nazivlja. Zagreb, 1875.

Kako bi se projekt uspješno odvijao, važno je da se svi suradnici na projektu upoznaju s metodama terminološkog rada i to pohađanjem tematskih radionica u organizaciji Instituta za hrvatski jezik i jezikoslovlje. 

Radionice održane u organizaciji Instituta za hrvatski jezik i jezikoslovlje

Prva radionica održana je 25. listopada 2016. godine s temama: Uvod u terminologiju (45 min, B. Nahod), Razlika između terminologije/terminografije i leksikologije/leksikografije (45 min, S. Runjaić), Ontologija i pojmovni sustavi (45 min, B. Nahod) i Javno pretraživanje Strune i ostalih terminoloških resursa (45 min, S. Runjaić).

Druga radionica održana je 8. studenog 2016. godine s temama: Definicija, praktični rad na primjerima definicija (2 x 45 min, I. Brač) i Rad u verziji 4.0 baze Struna (2 x 45 min, B. Nahod).

Treća radionica održana je 29. studenoga 2016. godine s temama: Načela tvorbe hrvatskih naziva, razlike između preporučenih, dopuštenih, predloženih naziva (2 x 45 min, I. Brač, T. Bošnjak Botica), Formiranje korpusa i polje kontekst (45 min, S. Runjaić) i Harmonizacija podataka (45 min, S. Runjaić).

Četvrta radionica održana je 17. veljače 2017. godine s temom: Pregled do tog datuma upisanih naziva u bazu i rasprava o načinu njihova upisa i ukazivanje na odstupanja od pravila Strune.

Ova stranica koristi kolačiće

Neki od tih kolačića nužni su za ispravno funkcioniranje stranice, dok se drugi koriste za praćenje korištenja stranice radi poboljšanja korisničkog iskustva.

Za više informacija pogledajte naše uvjete korištenja.

  • Kolačići koji su nužni za ispravno funkcioniranje stranice. Moguće ih je onemogućiti u postavkama preglednika.