Prijeđite na glavni sadržaj

Mileni Milaković uručena Nagrada Hrvatskog mikrobiološkog društva za 2019. godinu

28.2.2020.

U petak 21. veljače 2020. godine u dvorani III. krila Instituta Ruđer Bošković u Zagrebu održana je Godišnja skupština Hrvatskog mikrobiološkog društva (HMD) na kojoj je dodijeljena godišnja nagrada Društva za 2019. godinu.

Godišnja nagrada mladom znanstveniku dodjeljuje se s ciljem poticanja znanstvene izvrsnosti i međunarodne prepoznatljivosti mladih hrvatskih mikrobiologa. Ove godine dobitnica nagrade je Milena Milaković, HrZZ doktorandica u našem Laboratoriju. Milena je svoj dosadašnji znanstveni rad predstavila kratkim predavanjem pod naslovom Farmaceutske otpadne vode – utjecaj na razvoj i širenje antibiotičke rezistencije u okolišu  te tako ispunila sve uvjete za dobivanje Povelje i odgovarajuće novčane nagrade. Za nagradu mladom znanstveniku HMD-a za 2019. godinu pristiglo je ukupno šest prijava, a povjerenstvo na čelu s prof. dr. sc. Majom Abram odlučilo je nagradu dodijeliti ruđerovki Mileni Milaković na temelju objavljenih šest znanstvenih radova u vrhunskim znanstvenim časopisima ukupnog faktora odjeka 41,56. Objavljeni radovi obuhvaćaju rezultate istraživanja dobivene u sklopu Uspostavnog HrZZ projekta „Istraživanje utjecaja otpadnih voda iz farmaceutskih industrija na sastav i profil antibiotičke rezistencije izloženih mikrobnih zajednica u slatkovodnim sedimentima“ voditeljice dr.sc. Nikoline Udiković Kolić.

Bravo Milena!

Mileni Milaković uručena Nagrada Hrvatskog mikrobiološkog društva za 2019. godinu

Ova stranica koristi kolačiće. Neki od tih kolačića nužni su za ispravno funkcioniranje stranice, dok se drugi koriste za praćenje korištenja stranice radi poboljšanja korisničkog iskustva. Za više informacija pogledajte naše uvjete korištenja.

Prilagodi postavke
  • Kolačići koji su nužni za ispravno funkcioniranje stranice. Moguće ih je onemogućiti u postavkama preglednika.