Prijeđite na glavni sadržaj

Međunarodna godina kemije

Međunarodna godina kemije

Zavod za organsku kemiju i biokemiju dao je svoj doprinos obilježavanju Međunarodne godine kemije, čije je geslo "Kemija, naš život, naša budućnost". Kroz niz praktičnih radionica, održanih u nekoliko zagrebačkih osnovnih škola i vrtića, popularizirana je kemija, kao znanost koja, kroz istraživanje mijene tvari, može odgovoriti na mnoga pitanja o životno važnim procesima, ali i dovodi do stvaranja novih materijala, koji nam olakšavaju svakodnevni život. Popratna anketa dala je jasne odgovore o tome kako djeca, a i oni koji su to nekada bili, doživljavaju kemiju.

Radionice su provedene u DV Mačak Paško, DV Savica, OŠ Borovje, OŠ Fran Galović, OŠ Jordanovac, OŠ Zapruđe, te u Francuskoj školi u Zagrebu (École française de Zagreb) što je cijeloj akciji dalo međunarodni karakter.

U školske klupe i vrtićke grupe vratili su se ruđerovci: Marija Alešković, Željka Ban, Nikola Biliškov, Vesna Blažek, Ivo Crnolatac, Margareta Horvat, Ana Mikleušević, Nena Peran, Ivo Piantanida, Tihomir Pospišil, Marijana Radić Stojković, Dijana Saftić, Josipa Suć, Lidija-Marija Tumir i Anamarija Knežević.

Prezentacija s fotografijama i kratkim objašnjenjima eksperimenata:

Prezentacija s crtežima:

Prezentacija rezultata anketa:

Radionica u vrtiću:

Loading the player ...

Radionica u osnovnoj školi:

Loading the player ...

Zavod za organsku kemiju i biokemiju

Ova stranica koristi kolačiće

neki od tih kolačića nužni su za ispravno funkcioniranje stranice, dok se drugi koriste za praćenje korištenja stranice radi poboljšanja korisničkog iskustva.

Za više informacija pogledajte naše uvjete korištenja.

  • Kolačići koji su nužni za ispravno funkcioniranje stranice. Moguće ih je onemogućiti u postavkama preglednika.