Laboratorij za supramolekularnu kemiju

Istraživačke aktivnosti LSK laboratorija uglavnom su usmjerena na supramolekularnu kemiju i samoorganizacije organo- i hidro- gelatora male molekulske težine. 

voditelj

Laboraorij za čistu i primijenjenu supramolekularnu kemiju (LSK) doprinjeo je prvenstveno razvoju kemije supramolekulskih samo-udruga, poput gelova male molekulske mase (LMWG), primjenom oksalamidne,  fumarinske jedinice i raznih aminokiselina kao veoma efikasnih organizacijskih elementa u dizajnu gelskog sustava.

Sintetizirani su i istraživani različiti kiralni bis(amino kiselina) i -bis(amino alkohol)-oksalamidi kao gelatori male molekulske mase i drugi strukturni tipovi koji uključuju oksalamidne jedinice (Feature Article: Chem. Commun46 (2010) 522) s posebnim fokusom na objašnjenja stereokemijskih utjecaja i uloge otapala, a dizajnirani su i funkcionalni i kompozitni gelski sustavi. U tijeku su istraživanja gelatora koji uključuju odabrane fragmente Aβ-proteina povezanog s Alzheimerovom bolesti, fotoaktivnih gelatora, kao i novih kiralnih gelatora sa središnjom i osnom kiralnosti.

Ova stranica koristi kolačiće

neki od tih kolačića nužni su za ispravno funkcioniranje stranice, dok se drugi koriste za praćenje korištenja stranice radi poboljšanja korisničkog iskustva.

Za više informacija pogledajte naše uvjete korištenja.

  • Kolačići koji su nužni za ispravno funkcioniranje stranice. Moguće ih je onemogućiti u postavkama preglednika.