Prijeđite na glavni sadržaj

Projektni tim

INSTITUT RUĐER BOŠKOVIĆ (IRB)

Na Institutu Ruđer Bošković suradnja s gospodarstvom se ogleda kroz provedbu nekoliko stotina projekata industrijskog istraživanja što u znatnoj mjeri orijentira istraživače IRB-a na upoznavanje s aktualnim tržišnim potrebama i razradu inovativnih pristupa u njihovom rješavanju.

Provedbom ovolikog broja projekata na institutu su značajno osnaženi kapaciteti za stručnu i tehničku pomoć u provedbi zahtjevnih projekata.

Ujedno je na IRB-u smještena kapitalna znanstvena oprema velike vrijednosti (50% ukupne znanstvene opreme u RH) koja služi istraživanjima.

Na predmetnom projektu ključnu ulogu ima Zavod za fizičku kemiju s 4 znanstvenika te istraživačkom opremom (npr. MALDI TOF spektrometar masa za identifikaciju mikroorganizama, nano-LC-MS/MS sustav za istraživanje primarne strukture proteina, analizu posttranslacijskih modifikacija proteina, provedbu proteomskih mjerenja, UV-VIS spektrofotometar) te Centar za znanstvene informacije s 1 znanstvenikom te opremom koja se tiče postavljanja digitalne platforme za upravljanje istraživačkim podacima.

CENTAR ZA ISTRAŽIVANJE I PRIJENOS ZNANJA U BIOTEHNOLOGIJI (CIPZB), SVEUČILIŠTE U ZAGREBU

Centar za istraživanje i prijenos znanja u biotehnologiji Sveučilišta u Zagrebu ustrojen je 2013. godine s ciljem integriranog bavljenja bazičnim, primijenjenim i razvojnim istraživanjima, podizanja konkurentnosti nacionalnih proizvođača bioloških pripravaka (prvenstveno cjepiva) i edukacije studenata u istraživačkom radu.

Centar je sljedbenik bivšeg Odjela za istraživanje i razvoj  Imunološkog zavoda d.d. . Baveći se temama humanih virusa (primarno RNA virusima), njihovom patogenezom i imunologijom te cjepivima protiv bolesti koje ti virusi izazivaju, stvorena su temeljna znanja i vještine koje će omogućiti uspješnu provedbu predmetnog projekta.

Dugogodišnjim radom u biofarmaceutskom sektoru osigurano je neupitno poznavanje kompleksnosti procesa i regulatornih zahtjeva vezanih uz razvoj i stavljanje novih cjepiva na tržište i principa rada dobre proizvođačke i laboratorijske prakse (GMP, GLP).

Ova stranica koristi kolačiće. Neki od tih kolačića nužni su za ispravno funkcioniranje stranice, dok se drugi koriste za praćenje korištenja stranice radi poboljšanja korisničkog iskustva. Za više informacija pogledajte naše uvjete korištenja.

Prilagodi postavke
  • Kolačići koji su nužni za ispravno funkcioniranje stranice. Moguće ih je onemogućiti u postavkama preglednika.