Prijeđite na glavni sadržaj

Iz života članica/članova: Ana Ogrin

6.11.2023.

Ana u slobodno vrijeme izrađuje najrazličitije vrste nakita

Prije nešto više od četiri godine zaposlila sam se na Institutu na radnom mjestu Voditelj tajništva Zavoda za istraživanje mora i okoliša. Iako sam po struci profesor filozofije, cijeli radni vijek sam u administraciji na sličnim poslovima i pozicijama kao što mi je trenutna. Nekako se spontano dogodilo da istu ulogu preuzmem i u našoj sindikalnoj podružnici.

Rad s ljudima je lijep, ali zna biti izazovan, izazovniji od onog s papirima koji je isto poprilično kompliciran u, svima nam dobro poznatim, bespućima hrvatske administracije.

Inače sam rođeni kreativac pa je logično da se od suhoparnih papira i zanimljivih ljudi odmaram i regeneriram kreativnim radom. Doslovno od osnovne škole izrađujem nakit. Jednom prilikom sam čula komentar da imam najidealniji hobi koji žena može imati. Izrađujem sama sebi nakit :) I to je istina, uz svaki novi komad odjeće taj tren si izradim komad nakita koji paše.

Kroz godine sam se bavila raznim tehnikama, nizanje perlica, poludrago kamenje s metalnim elementima, malo sam se poigrala s polimernom glinom i trenutno se bavim epoksi smolom. E, tu sam se u potpunosti našla! Što god mi na ovom svijetu upadne u oko ili pod ruku ja si mislim „Mogu li ovo preliti smolom?“. I mogu! Tako se u mom nakitu nalaze šarafi, otpornici, cvijeće, školjke, dijelovi kompjutera, svjećice iz auta… Doslovno sve je moguće pretvoriti u nakit. Ova tehnika me je naučila strpljenju, za što mogu reći da i nisam prije bila baš previše sposobna. Ponekad mi treba i do 7 dana da jedan komad bude gotov, ali, isplati se!

Veselje koje vidim na licima žena koje nose moj nakit je nešto što se ne može opisati. Znači, stvarno nekad ne vjerujem da se moja vizija, moja ideja, mojih ruku djelo nekome toliko sviđa da to nosi na sebi i to radi uljepšavanja. #mindblowing

Uz radne obveze, tu i tamo koju kavicu (pivicu) s dragim ljudima, punooo čitam. Oduševljavam se fantasy romanima, a može proći i pokoji SF ili krimić. Svaki dan kuham, po potrebi spremam, nikad ne peglam :)

Suprug i ja, iznad svega i iznad svih, posvećeni smo našoj predivnoj, skoro trinaestogodišnjoj, kćeri. Trenutno ju pubertet puca na smijeh pa se zabavljamo kao nikad u životu. Vikendima, ako nismo na nekoj njenoj utakmici, onda smo negdje poluvisoko u okolici Zagreba. Zasada planinarimo po zavičaju, a nakon proljeća, kada planiramo završiti planinarsku školu, kreću osvajanja daljih i viših vrhova.

Eto, ne znam što bih više mogla reći osim lijepo je biti ruđerovka, ZIMO je najbolji i Dinamo je pravi šampion! E da, od nedavno sam i članica mješovitog pjevačkog zbora djelatnika Instituta Ruđer Bošković pa vas sve pozivam da se priključite i dodate pjevanje na svoj popis hobija :)

 

P. S. Za one koje zanima kako izgledaju moje rukotvorine, klik na https://instagram.com/mom.hr?igshid=NzZlODBkYWE4Ng

mom.hr

Made Of Moments...

Mother. Wife. Philosopher...

A jewellery lover with creative hands and unlimited imagination...

Iz života članica/članova: Ana Ogrin

Ova stranica koristi kolačiće. Neki od tih kolačića nužni su za ispravno funkcioniranje stranice, dok se drugi koriste za praćenje korištenja stranice radi poboljšanja korisničkog iskustva. Za više informacija pogledajte naše uvjete korištenja.

Prilagodi postavke
  • Kolačići koji su nužni za ispravno funkcioniranje stranice. Moguće ih je onemogućiti u postavkama preglednika.