Prijeđite na glavni sadržaj

Natječaj za dodjelu jednokratne stipendije za sudjelovanje mladih istraživača na znanstvenim skupovima

1.5.2024.
Natječaj za dodjelu jednokratne stipendije za sudjelovanje mladih istraživača na znanstvenim skupovima

Povjerenstvo za dodjelu jednokratnih stipendija raspisuje Natječaj za dodjelu jednokratne stipendije za sudjelovanje mladih istraživača na znanstvenim skupovima u 2024. godini. Natječaj će biti otvoren 15 dana, od 1. 5. 2024. do 15. 5. 2024. u 23:59Prijave za Natječaj (svi dokumenti spojeni u jedan PDF dokument) potrebno je poslati na mail adresu sindikat.irb@gmail.com.

 

1. Pravo sudjelovanja u Natječaju za dodjelu jednokratne stipendije prema Pravilniku o dodjelama jednokatnih stipendija imaju zaposlenici Instituta Ruđer Bošković, Zagreb na radnom mjestu asistenta, višeg asistenta ili stručnog suradnika koji u trenutku prijave ima upisan doktorski studij.

 

2. Jednokratna stipendija (u iznosu do 500 EUR)  moći će se koristiti za sufinanciranje sudjelovanja na domaćem ili inozemnom znanstvenom skupu (postersko ili usmeno izlaganje) ili radionici do kraja 2024. godine. Prihvatljivi troškovi propisani su Pravilnikom IRB podružnice NSZVO-a o dodjelama jednokratnih stipendija za sudjelovanja mladih istraživača na znanstvenim skupovima.

 

3. Kriteriji za utvrđivanje liste kandidata za dodjelu stipendije uključivat će:

a) trajanje članstva u NSZVO-u unutar svoje kategorije zaposlenja (asistent, viši asistent ili stručni suradnik), uz davanje prioriteta nižim kategorijama zaposlenika redoslijedom prioriteta: asistent > stručni suradnik s upisanim doktorskim studijem > viši asistent

b) dosadašnje sudjelovanje na znanstvenim skupovima, uz davanje prioriteta kandidatima koji su do sada imali manje financijske mogućnosti sudjelovanja na konferencijama

c) motivacija kandidata, koja će se vrednovati putem priložene dokumentacije koja obavezno mora uključivati:

  • životopis (do dvije stranice)
  • kratko motivacijsko pismo s navedenom konferencijom na koju kandidat želi utrošiti dobivena sredstva (do 200 riječi).

 

4. Prijave za dodjelu stipendije potrebno je podnijeti unutar 15 dana od dana objave Natječaja na web-stranicama IRB podružnice NSZVO-a, na mail adresu sindikat.irb@gmail.com. Prijave s nepotpunom dokumentacijom ili one koje ne budu podnesene u propisanome roku, neće se razmatrati.

 

5. Evaluaciju pristiglih prijava provodit će Povjerenstvo koje se sastoji od tri (3) člana IRB podružnice NSZVO-a, u sastavu: dr. sc. Sanja Babić (predsjednica Povjerenstva), dr. sc. Tanja Matijević Glavan (članica), Marin Kutnjak (član). Rezultati provedenog Natječaja bit će objavljeni na web-stranicama IRB podružnice NSZVO-a.

Ova stranica koristi kolačiće. Neki od tih kolačića nužni su za ispravno funkcioniranje stranice, dok se drugi koriste za praćenje korištenja stranice radi poboljšanja korisničkog iskustva. Za više informacija pogledajte naše uvjete korištenja.

Prilagodi postavke
  • Kolačići koji su nužni za ispravno funkcioniranje stranice. Moguće ih je onemogućiti u postavkama preglednika.