Prijeđite na glavni sadržaj

Potpišite peticije za povećanje plaća svima u našem sustavu

14.6.2023.
Potpišite peticije za povećanje plaća svima u našem sustavu

Potpišite peticije za povećanje plaća svima u našem sustavu

Nakon što je Vlada ostavila dio zaposlenika bez povećanja plaća, Sindikat znanosti pokrenuo je peticije kako bi ojačao svoju pregovaračku poziciju

13. lipnja 2023.

Vlada RH je donijela odluku o prijeko potrebnom povećanju plaća za najniža radna mjesta koje će biti vidljivo već na plaći za idući mjesec, no istovremeno je i na neprihvatljiv način izostavila od bilo kakvog povećanja plaća profesore, znanstvenike i najstručnije i najobrazovanije zaposlenike na fakultetima i znanstvenim institutima bez kojih visokoškolska nastava i znanost nisu mogući. Riječ je o refleksnoj odluci Vlade koja je rezultat našeg pritiska na povećanje plaća cijelo ovo proljeće, pri čemu se Sindikat zalagao za sustavna rješenja, a Vlada je svojim djelovanjem kontinuirano narušavala kolektivno pregovaranje kao instrument povećanja plaća.

Potpisom peticija podržite zahtjeve Sindikata da Vlada i Ministarstvo znanosti i obrazovanja što prije pronađu rješenje za povećanje plaća svih zaposlenih u sustavu znanosti i visokog obrazovanja!

Peticije su dostupne na linkovima niže. Obje peticije namijenjene su ne samo članovima Sindikata, već i svim ostalim zaposlenicima u sustavu. Prvu potpisuju svi koji su isključeni iz povećanja plaća od strane Vlade RH, a drugu u znak potpore potpisuju oni kojima odlukom Vlade od idućeg mjeseca plaće rastu.

Druga peticija je svojevrsna peticija solidarnosti jer je ovo bitan trenutak u kojem, kao Sindikat koji okuplja članove s vrlo različitim plaćama, trebamo pokazati zajedništvo i solidarnost i na taj način zaštititi poziciju svih naših članova. Svima nam treba biti poželjan rast najnižih plaća u sustavu i neprihvatljivo isključivanje viših plaća iz bilo kakvog porasta. Uzajamno se podupirući, svakako smo jači.

Peticija 1 – Plaće svima u znanosti i visokom obrazovanju trebaju rasti!
  • Ova peticija namijenjena je svim znanstvenim (viši znanstveni suradnik, znanstveni savjetnik), znanstveno-nastavnim (izvanredni profesor, redoviti profesor) te drugim radnim mjestima u sustavu visokog obrazovanja i znanosti čiji je koeficijent složenosti poslova veći od 1,867
Peticija 2 – Solidarno do rasta svih plaća u znanosti i visokom obrazovanju!
  • Ova peticija namijenjena je svim zaposlenicima u sustavu visokog obrazovanja i znanosti čiji je koeficijent složenosti poslova manji od 1,867

Ova stranica koristi kolačiće. Neki od tih kolačića nužni su za ispravno funkcioniranje stranice, dok se drugi koriste za praćenje korištenja stranice radi poboljšanja korisničkog iskustva. Za više informacija pogledajte naše uvjete korištenja.

Prilagodi postavke
  • Kolačići koji su nužni za ispravno funkcioniranje stranice. Moguće ih je onemogućiti u postavkama preglednika.