Prijeđite na glavni sadržaj

Poziv na prosvjedni skup u četvrtak 19.10. u 11h ispred spomenika Ruđeru

16.10.2023.
Poziv na prosvjedni skup u četvrtak 19.10. u 11h ispred spomenika Ruđeru

Dragi Ruđerovci, 

 

Jesen je doba kad sindikati svake godine pregovaraju s Vladom RH o usklađivanju naših plaća sa troškovima života. Troškovi su zbog inflacije strahovito porasli i plaće drugih zaposlenika u zemlji rastu pa su sindikati tražili 15 posto povećanja osnovice plaće. Vlada je ponudila samo tri posto i obećanje dodatnog rasta kroz novi sustav koeficijenata. Upravo su u izradi liste tih koeficijenata u raznim ministarstvima. 

 

Obećali su nam da ćemo i mi sudjelovati u njihovoj izradi, no još ih nismo vidjeli. 

 

Obećali su nam i da će paziti da sektor znanosti i visokog obrazovanja neće nastaviti zaostajati za drugim sektorima. Brinemo da neće biti tako. Posao sindikata je da brine, ali i da se pobrine da na kraju naš sustav dobije zasluženi položaj. A za to trebamo vašu pomoć. 

 

Zaista ne tražimo puno. Samo da zajedno jasno pokažemo da smatramo da su znanost i visoko obrazovanje važni za naše društvo. Jer ako ni mi to ne smatramo, zašto bi to itko drugi smatrao?

 

I zato vas zovemo da nam se pridružite na skupu za budućnost znanosti, ovaj četvrtak, 19. listopada u 11 sati ispred spomenika Ruđeru Boškoviću

 

Nama će se na ovom skupu pridružit i kolege iz drugih institucija u susjedstvu, prvenstveno s PMF-a, IFS-a i IMI-ja, a i drugi će biti pozvani i dobrodošli. Voljeli bismo da nam se i vi pridružite. Ako će broj sudionika biti prevelik, što se nadamo i očekujemo, spustit ćemo se preko ceste na padinu prema Drugom ciklotronskom krilu. 

 

Program skupa

 

10:15 Kratko predavanje glavnog tajnika Sindikata znanosti Matije Kroflina u dvorani krila Ivana Supeka (prvog krila) o pregovorima i plaćama

10:45 Početak okupljanja pred spomenikom (izlazak iz dvorane)

10:55 Kratka izvedba Ruđerovog banda Impact Factor 

11:00 Kratko obraćanje predstavnika sindikata 

11:15 Prigodna pjesma Ruđerovog banda Impact Factor 

11:20 Kratko obraćanje predstavnika zaposlenika (predstavnici mladih znanstvenika, predstavnik znanstvenika i predstavnik neznanstvenog osoblja)

11:30 Polagano razilaženje uz mogućnost kraćeg druženja uz naš poster session, te postavljanja tematskih pitanja govornicima (od medija i od njihovih kolega)

 

Uz nadu da ćete nam se svi pridružiti u ovoj manifestaciji i nastojanju da podsjetimo još jednom i Vladu RH, i medije, i najširu javnost, a možda i sebe same na važnost, kako znanosti i visokog obrazovanja za naše društvo, tako i mladih, bez kojih ni naša znanost, niti naše društvo nemaju budućnosti.   

 

I to je to. Vidimo se u četvrtak, 

Saša Ceci 

Predsjednik Radničkog / Sindikalnog vijeća IRB

Ova stranica koristi kolačiće. Neki od tih kolačića nužni su za ispravno funkcioniranje stranice, dok se drugi koriste za praćenje korištenja stranice radi poboljšanja korisničkog iskustva. Za više informacija pogledajte naše uvjete korištenja.

Prilagodi postavke
  • Kolačići koji su nužni za ispravno funkcioniranje stranice. Moguće ih je onemogućiti u postavkama preglednika.