Prijeđite na glavni sadržaj

Sindikat za Vas: Zagrebačke sablasti!

23.4.2024.

U sklopu aktivnosti "Sindikat za Vas", uz organizaciju sindikalnog izleta koji je na rasporedu sredinom svibnja, organizirali smo i besplatnu predstavu u obliku turističke šetnje Gornjim gradom u izvedbi Gornjogradskih coprnica.

Šetnju pod nazivom “Zagrebačke sablasti”, na kojoj smo imali jedinstvenu priliku naučiti nešto više o zanimljivoj i mističnoj  povijesti grada Zagreba, pohodilo je 24, što članova podružnice IRB-a, što budućih članova.

Šetali smo u četvrtak 18. travnja preko 2 sata s licenciranom kostimiranom turističkom vodičkinjom, koja nas je provela rutom od katedrale preko Nove vesi, kapele sv. Dizme, Tkalčićevom na Felbingerove stube, pa preko Radićeve, Ilirskog trga, Opatičke, palače bana Jelačića u Demetrovoj, preko Visoke ulice do završetka ture u Mesničkoj.

Čuli smo mnoštvo mističnih priča i okultnih zanimljivosti. Dotaknuli smo mračnu stranu povijesti: praznovjerja, duhove, misteriozna društva, sablasti i zgradu Državnog izbornog povjerenstva.

Do iduće šetnje velike zahvale upućujemo našoj Marijani Nodilo koja je došla na ideju i s coprnjicama organizirala šetnju!

Sindikat za Vas: Zagrebačke sablasti!

foto: Lana Vujica

Ova stranica koristi kolačiće. Neki od tih kolačića nužni su za ispravno funkcioniranje stranice, dok se drugi koriste za praćenje korištenja stranice radi poboljšanja korisničkog iskustva. Za više informacija pogledajte naše uvjete korištenja.

Prilagodi postavke
  • Kolačići koji su nužni za ispravno funkcioniranje stranice. Moguće ih je onemogućiti u postavkama preglednika.