Prijeđite na glavni sadržaj

Sindikat znanosti prihvatio Dodatak III TKU-u

24.10.2023.
Sindikat znanosti prihvatio Dodatak III TKU-u

Veliko vijeće Sindikata u utorak je donijelo odluku o potpisivanju Dodatka III Temeljnog kolektivnog ugovora (TKU-a). Ista podrazumijeva:

  • rast osnovnice od 5 posto (prvotno je Vlada nudila 3 posto). Povećanje plaće bit će vidljivo već na plaći koja će se isplatiti u studenom;
  • povećanje božićnice na 300 eura. Do sada je božićnica iznosila 232 eura;
  • uvođenje uskrsnice, novog materijalnog prava, u iznosu od 100 eura.

Rast osnovice od 5 posto, u slučaju da se ispune obećanja Vlade o dodatnom rastu plaća kroz novi sustav koeficijenata, u travnju iduće godine trebao bi dovesti do prosječnog rasta plaća od 17 posto (5 posto sada kroz rast osnovice svima i dodatnih 12 posto prosječno kroz novi sustav koeficijenata). Kao osiguranje rasta plaća putem koeficijenata, Vlada se Dodatkom III obvezala 1. ožujka otvoriti pregovore za dodatan rast osnovice ako do tada ne donese novu uredbu o koeficijentima.

Pročitaj više

Ova stranica koristi kolačiće. Neki od tih kolačića nužni su za ispravno funkcioniranje stranice, dok se drugi koriste za praćenje korištenja stranice radi poboljšanja korisničkog iskustva. Za više informacija pogledajte naše uvjete korištenja.

Prilagodi postavke
  • Kolačići koji su nužni za ispravno funkcioniranje stranice. Moguće ih je onemogućiti u postavkama preglednika.