Ciklusi predavanja

Ciklusi predavanja

Eminentni znanstvenici na IRB-u, The Embassy Series sponsored by the Ruđer Bošković Institute, Znanstveno-popularni ciklus predavanja: Znanost za javnost, Predavanja povodom dodjele Nobelovih nagrada...

Eminentni znanstvenici na IRB-u

Eminentni znanstvenici na IRB-u

Eminentni znanstvenici na IRB-u ciklus je predavanja koji se održava pod pokroviteljstvom ravnatelja Instituta. Ovaj ciklus jednom mjesečno okuplja znanstvenike Instituta kao i predstavnike šire hrvatske znanstvene zajednice te im pruža priliku da se susretnu s vodećim hrvatskim i svjetskim stručnjacima.

više »
The Embassy Series Sponsored by the Ruđer Bošković Institute

The Embassy Series sponsored by the Ruđer Bošković Institute

U svrhu razmjene ideja te poboljšanja suradnje između Hrvatske i zemalja kojima su znanost i obrazovanje osnova za razvoj visokih tehnologija kao pokretača gospodarskog napretka modernih društava, Institut Ruđer Bošković je pokrenuo seriju predavanja veleposlanika zemalja akreditiranih u Republici Hrvatskoj, pod nazivom The Embassy Series Sponsored by the Ruđer Bošković Institute.

više »
Znanstveno-popularni ciklus predavanja: Znanost za javnost

Znanstveno-popularni ciklus predavanja: Znanost za javnost

Na temelju pozitivnih iskustava i velikog odaziva javnosti na Otvorenim danima Instituta Ruđer Bošković te sve većeg interesa mladih za znanstvene karijere, pokrenut je ciklus znanstveno-popularnih predavanja pod nazivom: Znanost za javnost. Svrha predavanja je kroz inovativne i konkretne metode javnost upoznavati sa znanošću i znanstvenim djelovanjem „Ruđerovaca“. 

više »
Nobel

Predavanja povodom dodjele Nobelovih nagrada

Ciklus predavanja povodom dodjele Nobelove nagrade pokrenut je u svrhu da se šira hrvatska javnost upozna sa znanstvenim otkrićima za koja je nagrada dodijeljena, te kako bi se povećao njihov interes za znanstvena istraživanja na kojima rade hrvatski znanstvenici.

više »
kolokviji knjižnice

Kolokviji Knjižnice

Knjižnica već 11 godina održava Kolokvije Knjižnice IRB-a na kojima se predstavljaju stručna, kao i znanstveno-popularna predavanja namijenjena djelatnicima IRB-a i knjižničarskoj struci.

više »