O IRB-u

O IRB-u

Institut Ruđer Bošković svojom veličinom, znanstvenom produktivnošću, međunarodnom prepoznatljivošću u istraživanju te kvaliteti znanstvenog kadra i istraživačke opreme predstavlja stožernu znanstvenu ustanovu u Republici Hrvatskoj u području prirodnih i biomedicinskih znanosti te istraživanju mora i okoliša.

Institut je vodeća i međunarodno najkompetitivnija nacionalna ustanova s obzirom na sudjelovanje u međunarodnim istraživačkim projektima poput IAEA, EC FP5-7 programa Europske komisije, NATO, NSF, SNSF, DAAD i drugih inozemnih znanstvenih zaklada.

Danas se preko 500 znanstvenika i istraživača u preko 80 laboratorija bavi istraživanjima iz teorijske i eksperimentalne fizike, fizike i kemije materijala, elektronike, fizičke i organske kemije i biokemije, molekularne biologije i medicine, mora i okoliša, informatike i računarstva te laserskim i atomskim istraživanjima i razvojem.

Vrijedna infrastruktura koju čini kapitalna oprema vrijedna preko 100 milijuna kuna, te visoko obrazovani međunarodno priznati stručnjaci, uz interdisciplinarni pristup rješavanju problema i usluga čine ovaj MUTIDISCPILINARNI INKUBATOR nezaobilaznim partnerom poduzetnicima. Partnerstvo i suradnja s IRB-om može uključivati ova područja: napredni materijali, nanotehnologija i proizvodna tehnologija, biotehnologija, energija i obnovljivi izvori, zaštita okoliša, ICT i fotonika.

Ovdje možete preuzeti brošuru s osnovnim  informacijama o IRB-u: 

RBI DATA SHEET -FIN 516,45 kB / pdf
Misija i vizija

Misija i vizija

Misija Instituta Ruđer Bošković (IRB) jest stjecanje novih znanja kojima se pridonosi razvoju Republike Hrvatske (RH) u društvo temeljeno na znanju.

više »
Organizacija Instituta

Organizacija

IRB se sastoji od jedanaest zavoda, tri centra, knjižnice, kao i sektora za održavanje, tehničke usluge i uprave. Glavna tijela Instituta su Upravno vijeće i Znanstveno vijeće, uz važnu ulogu Međunarodnog znanstvenog savjeta.

više »
Uprava

Administrativne, stručne i tehničke službe

Natječaji za radna mjesta i opremu, javna nabava i kontakti.

više »
Javni dokumenti IRB-a

Javni dokumenti

Javni dokumenti IRB-a

više »
Slika kategorije Godišnji izvještaji

Godišnji izvještaji

Opširni izvještaji o radu prikupljaju se od samih početaka rada Instituta. Počevši s 2002. godinom objavljuje se i zasebna publikacija na engleskom jeziku koja daje pregled značajnijih aktivnosti i postignuća.

više »