Partnerstvo i suradnja s IRB-om može uključivati ova područja

Gospodarstvo

Suradnja znanosti s gospodarstvom i industrijom donosi brojne komparativne prednosti. S jedne strane omogućuje tvrtkama optimalan model istraživanja i razvoja za koji same često teško pronalaze sredstva za ulaganje, a s druge strane vrlo kvalitetni znanstvenici u hrvatskim institutima imaju priliku biti prepoznati i odgovarajuće nagrađeni. Partnerstvo i suradnja s IRB-om može uključivati ova područja: napredni materijali, nanotehnologija i proizvodna tehnologija, biotehnologija, energija i obnovljivi izvori, zaštita okoliša, ICT i fotonika.

data sheet
Ponuda intelektualnog vlasništva

Ponuda intelektualnog vlasništva

Tvrtke koje svoje poslovanje temelje na patentima ili licencama djeluju na tržištu koje zahtijeva interdisciplinarnu suradnju, namećući znanje kao glavnu komparativnu prednost.

više »
Usluge i ekspertize

Usluge i ekspertize

Znanje, stručnost i multidisciplinarni pristup u rješavanju raznolikih problema, projektni zadaci te usluge koje su na raspolaganju u mnogobrojnim laboratorijima i zavodima Instituta Ruđer Bošković čine veliki potencijal za suradnju s tvrtkama.

više »
Spin-off društva

Spin-off društva

U periodu 2006. – 2010. Institut Ruđer Bošković i tvrtka Ruđer inovacije osnovali su pet novih spin-off tvrtki. Kroz ulaganja vrijedna više od deset milijuna kuna mladim stručnjacima i znanstvenicima omogućen je ulazak u poduzetništvo. Sve tvrtke, uz intenzivnu potporu Ruđer inovacija, ubrzano postaju spremne ili već samostalno nastupaju na tržištu.

više »
Ruđer inovacije

Ruđer inovacije

Tvrtka Ruđer Inovacije (RI) počela je s djelovanjem početkom 2007. godine kao tvrtka kći Instituta Ruđer Bošković s ciljem poticanja suradnje i partnerstva istraživačkih instituta, fakulteta i inovatorske zajednice s tvrtkama iz gospodarstva.

više »