Ljetni studentski projekti na ZEF-u

Indeks

  1. Ljetni studentski projekti
  2. Ljetni projekti 2016

Prijave za ljetne studentske projekte za 2017. godinu su zatvorene. Prijave za 2018. godinu ce poceti u svibnju 2018. godine.

Ljetni studentski projekti na ZEFu omogućuju studentima viših godina dodiplomskih studija znanstveno-istraživački rad u području eksperimentalne fizike u trajanju od 4 do 6 tjedana. Područja istraživanja direktno su povezana sa znanstvenim radom laboratorija ZEFa, te uključuju projekte iz astrofizike, fizike elementarnih čestica, fotonike i kvantne optike, nuklearne fizike i temeljnih i interdisciplinarnih istraživanja interakcije ionskih snopova s materijom. Uz zajedničko istraživanje, kroz organizirana predavanja studenti se upoznaju i s uspješnim radom cijelokupnog zavoda, te instituta. Rezultate istraživanja studenti imaju priliku prezentirati u sklopu završnih izlaganja, te ih mogu iskoristiti za izradu seminara, diplomskih radova ili radova za Rektorovu nagradu. 
Prošlogodišnji ljetni program se je odvijao u periodu od 22. kolovoza do 6. rujna 2016. godine. Program je obuhvatio šest studenata Prirodoslovno-matematičkog fakulteta u Zagrebu, koju su radili na tri projekta u sklopu Laboratorija za interakcije ionskih snopova i na jednom projektu u sklopu Laboratorija za astročestičnu fiziku i astrofiziku. Pregled prošlogodišnjih projekata, te iskustva studenata možete vidjeti ovdje.

Poučeni vrlo pozitivnim iskustvom, ZEF će i ove godine organizirati ljetne studentske projekte koji će se odvijati u rujnu i listopadu 2017. godine, s početkom programa 4. ili 11. rujna.