Objavljeno: 23.05.2017. 12:39

Delegacija STOA panela posjetila IRB

Danas je IRB posjetila delegacija znanstveno-istraživačkog tijela Europskog parlamenta predvođena Paulom Rübigom, austrijskim zastupnikom u Europskom parlamentu i prvim potpredsjednikom STOA panela i Marijanom Petir, hrvatskom zastupnicom u Europskom parlamentu i članicom STOA panela.

Milko Jakšić, Ivanka Jerić, Miroslav Plohl, Paul Rübig, Marijana Petir i Tome Antičić

Delegaciju su u ime IRB-a primili ravnatelj dr. sc Tome Antičić, pomoćnica ravnatelja za strukturne fondove dr. sc. Ivanka Jerić i predsjednik Znanstvenog vijeća dr. sc. Miroslav Plohl.

Nakon kraćeg sastanka i prezentacije Instituta u uredu ravnatelja, delegacija se zaputila u posjet Laboratoriju za interakcije ionskih snopova gdje im je akademik Milko Jakšić predstavio opremu i istraživanja laboratorija i Zavoda za eksperimentalnu fiziku.

Glavna zadaća STOA panela jest da u suradnji sa stručnim ustanovama iz cijele Europe, ali i svijeta, pomogne u izradi istraživanja i izvješća za potrebe rada pojedinih odbora Parlamenta. STOA panel se također bavi i osmišljavanjem europskih politika istraživanja i razvoja, uključujući i razvoj potrebne infrastrukture za širu primjenu novih tehnologija.

Tijekom trodnevnog boravka u Zagrebu delegacija će posjetiti Sveučilište u Zagrebu, Znanstveni centar izvrsnosti za integrativnu bioetiku, Institut Ruđer Bošković, Hrvatski Sabor, tvornicu Rimac automobili, tvrtku Končar te Hrvatsku akademiju znanosti i umjetnosti.