Objavljeno: 26.04.2012. 14:05

IRB i PMF potpisali pismo namjere za suradnju s Brazilom

Institut Ruđer Bošković i Prirodoslovno-matematički fakultet u Zagrebu, jučer su potpisali pismo namjere o jačanju suradnje s brazilskim znanstvenim institucijama kroz program "Znanost bez granica".

IRB i PMF potpisali pismo namjere za suradnju s Brazilom

IRB i PMF potpisali pismo namjere za suradnju s Brazilom

Program je pokrenulo Brazilsko nacionalno vijeće za znanost i tehnologiju s ciljem poticanja mobilnosti istraživača između Brazila i inozemnih institucija uključenih u ovaj program.

IRB i PMF imaju veliku ekspertizu u području prirodnih znanosti i matematike, stoga bi ovaj program trebao biti vrlo koristan za brazilske studente koji se žele usavršavati i studirati u Hrvatskoj, kao i za naše istraživače koji će moći boraviti nekoliko mjeseci godišnje u brazilskim znanstvenim institucijama.

Kako su strateški ciljevi obje institucije: širenje znanja i ekspertiza, suradnja s međunarodnim znanstvenim ustanovama kroz zajedničke istraživačke projekte i uspostava kontakata za dugoročnu suradnju s strateškim partnerima iz cijelog svijeta, "Znanost bez granica" je program koji će omogućiti realizaciju ciljeva u pogledu Brazila.