Objavljeno: 13.05.2017. 19:00

Preko 2.500 posjetitelja "Čuvara budućnosti"

Preko 2.500 posjetitelja danas je na IRB-u moglo uživati u bogatom programu interaktivnih radionica, pokusa i predavanja u festivalskom ozračju na temu „Čuvari budućnosti! – Čuvam jer razumijem''. Osim posjetitelja iz Zagreba, IRB su posjetili i osnovnoškolci i srednjoškolci iz Petrinje, Karlovca, Rijeke, Našica i Siska.

Preko 2.500 posjetitelja "Čuvara budućnosti"

Na 12 punktova i 14 predavanja posjetitelji su imali prilike upoznati se s istraživanjima vezanim uz fuziju – energiju budućnosti, naučiti nešto o izotopima, svemiru, nano-svijetu, stanicama i bakterijama te očuvanju okoliša i znanja.

Također, na predavanjima su imali prilike saznati više o životu i radu velikih znanstvenika i izumitelja poput Ruđer Boškovića, Nikole Tesle i Gregora Mendela.

Osim znanstvenika IRB-a, posjetitelje su na postajama dočekivale studentske udruge i popularizatori znanosti te su mogli uživati u sjajnom programu koje su pripremile Udruga DAR, Institut za razvoj i inovativnost mladih, Hrvatsko origami društvo i Društvo za edukaciju van okvira.

'Ruđerovci' se zahvaljuju svim posjetiteljima i prijateljima otvorenih dana, a posebno mama i tatama te nastavnicima i profesorima koji su odlučili dovesti djecu i mlade te tako uložiti u njihovo, ali i svoje znanje!