Objavljeno: 12.03.2018. 12:09

Ruđerovka dobitnica nagrade Mreže hrvatskih žena

U povodu obilježavanja Međunarodnog dana žena, dvadeset i jednoj ženi iz različitih područja rada, zanimanja i interesa dodijeljene su nagrade u kategorijama „Utjecajne hrvatske žene“ i „Buduće liderice“

Dr. sc. Branka Salopek Sondi, voditeljica Laboratorija za kemijsku biologiju Zavoda za molekularnu biologiju Instituta Ruđer Bošković (IRB), jedna je od ovogodišnjih dobitnica nagrade u kategoriji „Utjecajne hrvatske žene“ koju joj je za izvrsnost u radu dodijelila Mreža hrvatskih žena / Croatian Women's Network (MHŽ / CWN).

Ruđerovka dobitnica nagrade Mreže hrvatskih žena

Nagrada joj je uručena na trećoj međunarodnoj konferenciji „Napredak žena, napredak ekonomije - ostvari potencijal" u organizaciji MHŽ-a, a ovogodišnja središnja tema konferencije bavila se položajem i utjecajem žena u Hrvatskoj i svijetu u mnogim područjima poput politike, poduzetništva, menadžmenta, znanosti, kulture i dr.

Cilj konferencije je istaknuti postignuća žena u poslovnom svijetu te staviti naglasak na njihov značajan doprinos, a umrežavanjem i stvaranjem novih poslovnih partnerstva želi se doprinijeti i razvoju hrvatskoga društva.

Mreža hrvatskih žena osnovana je prije tri godine u Torontu i broji više od pet stotina članova te je prepoznata kao platforma koja povezuje ugledne Hrvatice u domovini i inozemstvu.