O IRB-u

O IRB-u

Institut Ruđer Bošković svojom veličinom, znanstvenom produktivnošću, međunarodnom prepoznatljivošću u istraživanju te kvaliteti znanstvenog kadra i istraživačke opreme predstavlja stožernu znanstvenu ustanovu u Republici Hrvatskoj u području prirodnih i biomedicinskih znanosti te istraživanju mora i okoliša.

Institut je vodeća i međunarodno najkompetitivnija nacionalna ustanova s obzirom na sudjelovanje u međunarodnim istraživačkim projektima poput IAEA, EC FP5-7 programa Europske komisije, NATO, NSF, SNSF, DAAD i drugih inozemnih znanstvenih zaklada.

Danas se preko 500 znanstvenika i istraživača u preko 80 laboratorija bavi istraživanjima iz teorijske i eksperimentalne fizike, fizike i kemije materijala, elektronike, fizičke i organske kemije i biokemije, molekularne biologije i medicine, mora i okoliša, informatike i računarstva te laserskim i atomskim istraživanjima i razvojem.

Vrijedna infrastruktura koju čini kapitalna oprema vrijedna preko 100 milijuna kuna, te visoko obrazovani međunarodno priznati stručnjaci, uz interdisciplinarni pristup rješavanju problema i usluga čine ovaj MUTIDISCPILINARNI INKUBATOR nezaobilaznim partnerom poduzetnicima. Partnerstvo i suradnja s IRB-om može uključivati ova područja: napredni materijali, nanotehnologija i proizvodna tehnologija, biotehnologija, energija i obnovljivi izvori, zaštita okoliša, ICT i fotonika.

Ovdje možete preuzeti brošuru s osnovnim  informacijama o IRB-u: 

RBI DATA SHEET -FIN 516,45 kB / pdf
Emeritusi

Emeritusi

Zaslužni znanstvenici Instituta Ruđer Bošković.

više »
Ruđer Josip Bošković

Ruđer Josip Bošković

Ruđer Josip Bošković, jedan od najvećih i najpoznatijih hrvatskih filozofa i znanstvenika (1711-1787), rođen je u Dubrovniku, gdje se i obrazovao na isusovačkoj školi - Collegium Ragusinum.

više »
Uvodna slika kategorije za medije

Za medije

Ured za odnose s javnošću.

više »
Kontakt

Kontaktirajte nas

Kontakt podaci: centrala, ravnatelj, pomoćnici ravnatelja, ured za odnose s javnošću...

više »