Prijeđite na glavni sadržaj

Institutu Ruđer Bošković dodijeljeno više od 74 milijuna kuna bespovratnih sredstava za vrhunska istraživanja znanstvenih centara izvrsnosti

5.10.2017.

U Vladi Republike Hrvatske danas je svečano potpisan ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za projekte financirane iz Europskih strukturnih i investicijskih fondova, kojim je Institutu Ruđer Bošković (IRB) dodijeljeno ukupno 74,9 milijuna kuna za dva projekta znanstvenih centara izvrsnosti osnovanih na Institutu. Sredstva su dodijeljena Znanstvenom centru izvrsnosti za Bioprospecting mora (BioProCro), i to za projekt „BioProspecting Jadranskog mora“ kojem je pripalo 36.941.965 kn, te Znanstvenom centru izvrsnosti za napredne materijale i senzore (CEMS), i to za projekt „Potpora vrhunskim istraživanjima Centra izvrsnosti za napredne materijale i senzore“ kojem je pripalo 37.990.359 kn. Ugovor je u ime IRB-a potpisao v.d. ravnatelja dr. sc. Stjepko Fazinić, a potpisivanju su nazočili i dr. sc. Milko Jakšić, jedan od voditelja CEMS-a te dr. sc. Marin Roje kao predstavnik BioProCro-a.

Ova stranica koristi kolačiće. Neki od tih kolačića nužni su za ispravno funkcioniranje stranice, dok se drugi koriste za praćenje korištenja stranice radi poboljšanja korisničkog iskustva. Za više informacija pogledajte naše uvjete korištenja.

Prilagodi postavke
  • Kolačići koji su nužni za ispravno funkcioniranje stranice. Moguće ih je onemogućiti u postavkama preglednika.