Objavljeno: 10.10.2017. 11:21

"Winter School - Data Science and Heterogeneous Computing" - poticanje razvoja znanosti o podacima

U organizaciji Centra za informatiku i računarstvo Instituta Ruđer Bošković od 22. do 25. siječnja 2018. u Zagrebu će se održati ”Winter School -  Data Science and Heterogeneous Computing”.

"Winter School - Data Science and Heterogeneous Computing" - poticanje razvoja znanosti o podacima

Očekuje se da će ovo događanje okupiti 35 doktoranada i postdoktoranada iz ukupno 28 zemalja, a ujedno predstavlja i izvrsnu prigodu da se polaznici zimske škole povežu sa Znanstvenim centrom izvrsnosti DATACROSS jednim od deset centara znanstvene izvrsnosti u Hrvatskoj koji su nedavno dobili i podršku Vlade RH kroz financiranje europskim sredstvima.

Znanost o podacima (Data Science) programska je orijentacija Centra za informatiku i računarstvo te Zavoda za elektroniku u skladu s aktivnostima Znanstvenog centra izvrsnosti DATACROSS, a upravo je suradnja kroz EU projekte poput zimske škole u organizaciji IRB/CIR-a najbolji način za stvaranje međunarodne mreže suradnika.

Poseban značaj znanosti o podacima očituje se kroz pružanje generičke podrške svim ostalim znanstvenim poljima kojima se tako daje novi multidisciplinarni poticaj u pogledu rješavanja kompleksnih znanstvenih problema primjenom novih paralelnih algoritama i distribuiranih računalnih resursa, uz zapošljavanje novih doktoranada i postdoktoranada,