O IRB-u

O IRB-u

Institut Ruđer Bošković svojom veličinom, znanstvenom produktivnošću, međunarodnom prepoznatljivošću u istraživanju te kvaliteti znanstvenog kadra i istraživačke opreme predstavlja stožernu znanstvenu ustanovu u Republici Hrvatskoj u području prirodnih i biomedicinskih znanosti te istraživanju mora i okoliša.

Institut je vodeća i međunarodno najkompetitivnija nacionalna ustanova s obzirom na sudjelovanje u međunarodnim istraživačkim projektima poput IAEA, EC FP5-7 programa Europske komisije, NATO, NSF, SNSF, DAAD i drugih inozemnih znanstvenih zaklada.

Danas se preko 500 znanstvenika i istraživača u preko 80 laboratorija bavi istraživanjima iz teorijske i eksperimentalne fizike, fizike i kemije materijala, elektronike, fizičke i organske kemije i biokemije, molekularne biologije i medicine, mora i okoliša, informatike i računarstva te laserskim i atomskim istraživanjima i razvojem.

Vrijedna infrastruktura koju čini kapitalna oprema vrijedna preko 100 milijuna kuna, te visoko obrazovani međunarodno priznati stručnjaci, uz interdisciplinarni pristup rješavanju problema i usluga čine ovaj MUTIDISCPILINARNI INKUBATOR nezaobilaznim partnerom poduzetnicima. Partnerstvo i suradnja s IRB-om može uključivati ova područja: napredni materijali, nanotehnologija i proizvodna tehnologija, biotehnologija, energija i obnovljivi izvori, zaštita okoliša, ICT i fotonika.

Ovdje možete preuzeti brošuru s osnovnim  informacijama o IRB-u: 

RBI DATA SHEET -FIN 516,45 kB / pdf
Emeritusi

Emeritusi

Zaslužni znanstvenici Instituta Ruđer Bošković.

više »
Ruđer Josip Bošković

Ruđer Josip Bošković

Ruđer Josip Bošković, jedan od najvećih i najpoznatijih hrvatskih filozofa i znanstvenika (1711-1787), rođen je u Dubrovniku, gdje se i obrazovao na isusovačkoj školi - Collegium Ragusinum.

više »
Uvodna slika kategorije za medije

Za medije

Ured za odnose s javnošću.

više »
Kontakt

Kontaktirajte nas

Kontakt podaci: centrala, ravnatelj, pomoćnici ravnatelja, ured za odnose s javnošću...

više »

Ova stranica koristi kolačiće

Neki od tih kolačića nužni su za ispravno funkcioniranje stranice, dok se drugi koriste za praćenje korištenja stranice radi poboljšanja korisničkog iskustva.

Za više informacija pogledajte naše uvjete korištenja.

  • Kolačići koji su nužni za ispravno funkcioniranje stranice. Moguće ih je onemogućiti u postavkama preglednika.