Prijeđite na glavni sadržaj

Misija i vizija

Institut je najveći hrvatski znanstveno-istraživački centar multidisciplinarnog karaktera.

Misija Instituta jest vrhunski znanstveno-istraživački rad u području prirodnih, biomedicinskih i tehničkih znanosti s doprinosom visokom obrazovanju te suradnja s gospodarstvom temeljena na vrhunskim znanstvenim istraživanjima.

Vizija je Instituta biti prepoznatljiv vrhunski europski centar znanstvene izvrsnosti.

Analiza znanstvenog potencijala

Institut sudjeluje u brojnim međunarodno i nacionalno financiranim i međunarodno recenziranim istraživačkim projektima poput onih u okviru programa Obzor 2020, programa IAEA-e, FP7, HrZZ-a, NATO-a, NSF-a, ICGEB-a i projektima drugih inozemnih znanstvenih zaklada.

Na Institutu se trenutačno provodi više od 200 projekata, pri čemu je više od polovine ukupnih sredstava financirano projektima Europske unije i drugim međunarodnim izvorima.

Na Institutu je smještena i kapitalna znanstveno-istraživačka oprema u vrijednosti od preko 100 milijuna kuna. Institut je također vodeća institucija u Republici Hrvatskoj u broju radova objavljenih u međunarodnim znanstvenim časopisima, posebno u kategoriji najprestižnijih časopisa.

Svojim istraživačkim kapacitetima, znanjem i znanstvenom izvrsnošću Institut preuzima ulogu povezivanja znanosti s gospodarstvom Republike Hrvatske.

Multidisciplinarnost je jedna od ključnih snaga Instituta, koja omogućava cjelovita rješenja za široki spektar društveno važnih tema.

Ova stranica koristi kolačiće. Neki od tih kolačića nužni su za ispravno funkcioniranje stranice, dok se drugi koriste za praćenje korištenja stranice radi poboljšanja korisničkog iskustva. Za više informacija pogledajte naše uvjete korištenja.

Prilagodi postavke
  • Kolačići koji su nužni za ispravno funkcioniranje stranice. Moguće ih je onemogućiti u postavkama preglednika.