Partnerstvo i suradnja s IRB-om može uključivati ova područja

Gospodarstvo

Suradnja znanosti s gospodarstvom i industrijom donosi brojne komparativne prednosti. S jedne strane omogućuje tvrtkama optimalan model istraživanja i razvoja za koji same često teško pronalaze sredstva za ulaganje, a s druge strane vrlo kvalitetni znanstvenici u hrvatskim institutima imaju priliku biti prepoznati i odgovarajuće nagrađeni. Partnerstvo i suradnja s IRB-om može uključivati ova područja: napredni materijali, nanotehnologija i proizvodna tehnologija, biotehnologija, energija i obnovljivi izvori, zaštita okoliša, ICT i fotonika.

data sheet
Usluge i ekspertize

Usluge i ekspertize

Znanje, stručnost i multidisciplinarni pristup u rješavanju raznolikih problema, projektni zadaci te usluge koje su na raspolaganju u mnogobrojnim laboratorijima i zavodima Instituta Ruđer Bošković čine veliki potencijal za suradnju s tvrtkama.

više »
Ponuda intelektualnog vlasništva

Ponuda intelektualnog vlasništva

Tvrtke koje svoje poslovanje temelje na patentima ili licencama djeluju na tržištu koje zahtijeva interdisciplinarnu suradnju, namećući znanje kao glavnu komparativnu prednost.

više »
Inovacije

Inovacije

Portfelj intelektualnog vlasništva IRB-a sadrži inovacije zaštićene patentom ili patentnom prijavom iz različitih područja znanosti s komercijalnim potencijalom.

više »
Savjet za gospodarstvo

Savjet za gospodarstvo

Svrha ovog Savjeta je da na tjednoj bazi ispituje sve mogućnosti koje IRB ima s obzirom na suradnju s gospodarstvom i predlaže ravnatelju konkretne korake i strategije.

više »
Ruđer inovacije

Ruđer inovacije

Tvrtka Ruđer Inovacije (RI) počela je s djelovanjem početkom 2007. godine kao tvrtka kći Instituta Ruđer Bošković s ciljem poticanja suradnje i partnerstva istraživačkih instituta, fakulteta i inovatorske zajednice s tvrtkama iz gospodarstva.

više »

Ova stranica koristi kolačiće

Neki od tih kolačića nužni su za ispravno funkcioniranje stranice, dok se drugi koriste za praćenje korištenja stranice radi poboljšanja korisničkog iskustva.

Za više informacija pogledajte naše uvjete korištenja.

  • Kolačići koji su nužni za ispravno funkcioniranje stranice. Moguće ih je onemogućiti u postavkama preglednika.