Prijeđite na glavni sadržaj

Zavod za teorijsku fiziku

Znanstvenici Zavoda za teorijsku fiziku bave se temeljnim teorijskim istraživanjima iz područja visoko energetske fizike čestica, kozmologije i astročestične fizike, gravitacije, matematičke fizike i fizike kondenzirane materije.

ZTF

Predstojnik

Tajništvo

Za više informacija posjetite STRANICE ZAVODA

Istraživanja u teorijskoj fizici započela su prije šezdeset godina kad je osnovan Institut Ruđer Bošković s Odjelom teorijske fizike kao svojim prvim odjelom. Odjel je kasnije preimenovan u Zavod za teorijsku fiziku.

Danas se u Zavodu pretežito obavljaju istraživanja u teorijskoj fizici visokih energija, matematičkoj fizici te fizici kondenzirane materije i statističkoj fizici.

Osim istraživanje, veliki broj članova Zavoda predaje na dodiplomskom i poslijediplomskom studiju na hrvatskim sveučilištima, pretežno na Sveučilištu u Zagrebu.

Zaposlenici (52)

Ova stranica koristi kolačiće. Neki od tih kolačića nužni su za ispravno funkcioniranje stranice, dok se drugi koriste za praćenje korištenja stranice radi poboljšanja korisničkog iskustva. Za više informacija pogledajte naše uvjete korištenja.

Prilagodi postavke
  • Kolačići koji su nužni za ispravno funkcioniranje stranice. Moguće ih je onemogućiti u postavkama preglednika.