Prijeđite na glavni sadržaj

O IRB-u

Institut Ruđer Bošković svojom veličinom, znanstvenom produktivnošću, međunarodnom prepoznatljivošću u istraživanju te kvaliteti znanstvenog kadra i istraživačke opreme predstavlja stožernu znanstvenu ustanovu u Republici Hrvatskoj u području prirodnih i biomedicinskih znanosti te istraživanju mora i okoliša.

IRB u brojevima

>5%

znanstvenika u RH

>50 %

kapitalne opreme u RH

>55 %

OBZOR 2020 projekata

80+

laboratorija

500+

znanstvenika i istraživača

Misija i vizija

Misija Instituta jest vrhunski znanstveno-istraživački rad u području prirodnih, biomedicinskih i tehničkih znanosti s doprinosom visokom obrazovanju te suradnja s gospodarstvom temeljena na vrhunskim znanstvenim istraživanjima. Vizija je Instituta biti prepoznatljiv vrhunski europski centar znanstvene izvrsnosti.

Organizacija

Tijela Instituta su: upravno vijeće, ravnatelj, znanstveno vijeće, vijeće asistenata i znanstveni savjet. Ustroj Instituta čine zavodi i laboratoriji, zajedničke jedinice za znanstvenu potporu te administrativne, stručne i tehničke službe.

Emeritusi

Zaslužni znanstvenici Instituta Ruđer Bošković svojim su znanstveno-akademskim djelovanjem i ugledom zadužili ne samo svoj institut, već i širu hrvatsku znanstvenu i akademsku zajednicu. Počasno znanstveno zvanje zaslužnog znanstvenika Instituta Ruđer Bošković Upravno vijeće IRB-a u skladu sa strogim međunarodno definiranim kriterijima dodjeljuje znanstvenim savjetnicima svjetskog renomea.

Godišnji izvještaji

Opširni izvještaji o radu prikupljaju se od samih početaka rada Instituta.

Za medije

Odsjek za odnose s javnošću i promidžbu popularizacijskih projekata IRB-a zadužen je za izradu, provedbu i kontrolu ciljeva komunikacijske strategije IRB-a.

Kontaktirajte nas

IRB se nalazi u sjevernom dijelu grada Zagreba u blizini groblja Mirogoj na adresi Bijenička cesta 54.

Ova stranica koristi kolačiće. Neki od tih kolačića nužni su za ispravno funkcioniranje stranice, dok se drugi koriste za praćenje korištenja stranice radi poboljšanja korisničkog iskustva. Za više informacija pogledajte naše uvjete korištenja.

Prilagodi postavke
  • Kolačići koji su nužni za ispravno funkcioniranje stranice. Moguće ih je onemogućiti u postavkama preglednika.