Prijeđite na glavni sadržaj

Zavod za fizičku kemiju

Misija Zavoda za fizičku kemiju su međunarodno prepoznata temeljna istraživanja iz teorijske i računalne kemije, molekularnih spektroskopija (MS,EPR, X-ray, PES), proteinske kemije i organometalne kemije te postati međunarodni Centar izvrsnosti za ta područja molekularnih znanost.

ZFK

Zavod za fizičku kemiju jedan je od najstarijih odjela Instituta Ruđer Bošković, a neki od sadašnjih Zavoda proistekli su iz Zavoda za fizičku kemiju. Suradnici Zavoda su međunarodni eksperti s iznimnim znanstvenim doprinosima u atmosferskoj kemiji, kemijskoj kinetici, strukturnoj kemiji, različitim spektroskopijama, teorijskoj kemiji, modeliranju svojstava spojeva i materijala, modeliranju fizičkih i kemijskih procesa te kemijskoj i strukturnoj analizi.

Pored toga nekoliko istraživačkih grupa je proširilo istraživačku djelatnost i na različita područja bioznanosti. Pored iznimne zanstvene produktivnosti, suradnici Zavoda su dali veliki doprinos i obrazovanju u Hrvatskoj i to na dodiplomskoj i na postdiplomskoj razini. Niz godina članovi Zavoda vode preko 30 dodiplomskih i postdiplomskih kolegija na Sveučilištima u ZagrebuRijeciSplitu i Osijeku.

Suradnici Zavoda imaju i bogatu tradiciju u organizaciji poznatih međunarodnih znanstvenih konferencija i ljetnih škola. Od 1986. godine organizirano je čak 28 skupova što jasno pokazuje da suradnici Zavoda imaju vodeću ulogu na Institutu u ovom važnom području znanstvene djelatnosti.

Laboratoriji (10)

Grupa za računalne bioznanosti

Voditelj: dr.sc. Borislav Kovačević

Grupa za teorijsku kemiju

Voditelj: dr.sc. Ivan Ljubić

Laboratorij za biokoloide i površinsku kemiju

Voditelj: dr.sc. Maja Dutour Sikirić

Laboratorij za elektronsku spinsku spektroskopiju

Voditelj: dr.sc. Nadica Maltar Strmečki

Laboratorij za kemijsku i biološku kristalografiju

Voditelj: dr.sc. Zoran Štefanić

Laboratorij za magnetske rezonancije

Voditelj: dr.sc. Dijana Žilić

Laboratorij za održivu i primijenjenu kemiju

Voditelj: dr.sc. Krunoslav Užarević

Radionica

Voditelj: Krešimir Rajaković

Projekti (39)

Zaposlenici (86)

Ova stranica koristi kolačiće. Neki od tih kolačića nužni su za ispravno funkcioniranje stranice, dok se drugi koriste za praćenje korištenja stranice radi poboljšanja korisničkog iskustva. Za više informacija pogledajte naše uvjete korištenja.

Prilagodi postavke
  • Kolačići koji su nužni za ispravno funkcioniranje stranice. Moguće ih je onemogućiti u postavkama preglednika.