Prijeđite na glavni sadržaj

Zavod za eksperimentalnu fiziku

ZEF istražuje eksperimentalnu i teorijsku nuklearnu fiziku, fiziku čestica, astrofiziku, kao i interakcije zračenja s materijom te razne primjene nuklearnih metoda. Zavod ima preko 60 zaposlenika, od kojih su više od 30 doktori znanosti.

ZEF

Predstojnik zavoda

Dobro došli na stranice Zavoda za eksperimentalnu fiziku Instituta Ruđer Bošković. Istražujemo eksperimentalnu i teorijsku nuklearnu fiziku, fiziku čestica, astrofiziku, kao i interakcije zračenja s materijom te razne primjene nuklearnih metoda. Zavod ima preko 60 zaposlenika, od kojih su više od 30 doktori znanosti.

Sudjelujemo u brojnim eksperimentima i eksperimentalnim postrojenjima izvan i unutar Hrvatske, potičući izvrsnost kako u bazičnim istraživanjima tako i u razvoju i primjenama. Zavod je nosilac najvećeg broja FP7 projekata Instituta, a u devet laboratorija nastojimo atraktivnim istraživačkim programima privući kvalitetne doktorske studente i izvrsne iskusne znanstvenike.

Laboratoriji (7)

Laboratorij za fiziku elementarnih čestica

Voditelj: dr.sc. Vuko Brigljević

Laboratorij za fotoniku i kvantnu optiku

Voditelj: dr.sc. Mario Stipčević

Laboratorij za interakcije ionskih snopova

Voditelj: dr.sc. Zdravko Siketić

Laboratorij za mjerenje niskih radioaktivnosti

Voditelj: dr.sc. Jadranka Barešić

Laboratorij za nuklearne analitičke metode

Voditelj: dr.sc. Jasmina Obhođaš

Laboratorij za nuklearnu fiziku

Voditelj: dr.sc. Suzana Szilner

Projekti (63)

Zaposlenici (87)

Ova stranica koristi kolačiće. Neki od tih kolačića nužni su za ispravno funkcioniranje stranice, dok se drugi koriste za praćenje korištenja stranice radi poboljšanja korisničkog iskustva. Za više informacija pogledajte naše uvjete korištenja.

Prilagodi postavke
  • Kolačići koji su nužni za ispravno funkcioniranje stranice. Moguće ih je onemogućiti u postavkama preglednika.