Prijeđite na glavni sadržaj

Emeritusi

Zaslužni znanstvenici Instituta Ruđer Bošković svojim su znanstveno-akademskim djelovanjem i ugledom zadužili ne samo svoj institut, već i širu hrvatsku znanstvenu i akademsku zajednicu.

Počasno znanstveno zvanje zaslužnog znanstvenika Instituta Ruđer Bošković Upravno vijeće IRB-a u skladu sa strogim međunarodno definiranim kriterijima dodjeljuje znanstvenim savjetnicima svjetskog renomea.

Oni su svojim radom te uspješnim znanstvenim aktivnostima u brojnim segmentima znanstveno-akademskog djelovanja, od sudjelovanja u obrazovanju, vođenju međunarodnih znanstvenih projekata, patentiranju, autorstvu ili koautorstvu na sveučilišnim udžbenicima, knjigama i monografijama, uredništvu svjetski poznatih knjiga, istaknutih funkcija i članstva u međunarodnim udrugama, predavanjima i organizacijama u sklopu međunarodnih znanstvenih skupova ili važnim funkcijama u tijelima iz područja znanosti, zadužili, kako Institut Ruđer Bošković, tako i širu hrvatsku znanstvenu i akademsku zajednicu.

Prepoznavanje i nagrađivanje zaslužnih znanstvenika dio je nastojanja usmjerenih na pozicioniranje hrvatske znanosti na karti svijeta i simbol potpore visokoj razini našeg znanstvenog rada i izvrsnosti.

Emeritusi IRB-a

Ova stranica koristi kolačiće. Neki od tih kolačića nužni su za ispravno funkcioniranje stranice, dok se drugi koriste za praćenje korištenja stranice radi poboljšanja korisničkog iskustva. Za više informacija pogledajte naše uvjete korištenja.

Prilagodi postavke
  • Kolačići koji su nužni za ispravno funkcioniranje stranice. Moguće ih je onemogućiti u postavkama preglednika.