Prijeđite na glavni sadržaj

Institut Ruđer Bošković predvodnik je po ostvarenim rezultatima u okvirnom programu Obzor 2020

9.2.2024.
Institut Ruđer Bošković predvodnik je po ostvarenim rezultatima u okvirnom programu Obzor 2020

Institut Ruđer Bošković (IRB) najuspješnija je javna znanstvena organizacija u Republici Hrvatskoj po ostvarenim rezultatima s obzirom na broj ugovornih i prijavljenih projekata u sklopu jednog od najkompetitivnijih programa za istraživanje i inovacije Europske unije – Obzor 2020., prema rezultatima studije: ''Sudjelovanje Republike Hrvatske u Okvirnom programu za istraživanje i inovacije Obzor 2020.''

Studija se odnosi na provedbu programa Obzor 2020. u razdoblju od 2014. do kraja 2021. godine te se u njoj analiziraju aktivnosti hrvatskih prijavitelja, ali i prijavitelja iz drugih zemalja članica Europske unije.

Prema Studiji koju je Ministarstvo znanosti i obrazovanja (MZO) objavilo na svojim mrežnim stranicama u četvrtak, 8. 2. 2024., među svim sudionicima programa Obzor 2020. unutar tematskog prioriteta 'Izvrsna znanost' po financijskoj uspješnosti među deset najuspješnijih institucija, Institut Ruđer Bošković daleko odskače po broju ugovorenih projekata i financiranja.

Ova stranica koristi kolačiće. Neki od tih kolačića nužni su za ispravno funkcioniranje stranice, dok se drugi koriste za praćenje korištenja stranice radi poboljšanja korisničkog iskustva. Za više informacija pogledajte naše uvjete korištenja.

Prilagodi postavke
  • Kolačići koji su nužni za ispravno funkcioniranje stranice. Moguće ih je onemogućiti u postavkama preglednika.