Prijeđite na glavni sadržaj

Laboratorij za procesiranje informacija i signala

Znanstveno-istraživački rad laboratorija usmjeren je na šire područje izučavanja metoda obrade signala i podataka iz različitih prirodnih i tehnoloških izvora kao i na istraživanje i modeliranje procesa koji ih proizvode.

Naglasak znanstvenog rada je na razvoju temeljnih metoda i principa, kroz multidisciplinarnost i integrirani inženjerski pristup po kojima je obrada signala i podataka ključna tehnologija u znanstveno-tehničkoj primjeni.

Istraživanje se sastoji od optimizacije postojećih i uvođenja novih metoda mjerenja signala i procesa; obrade i analize dobivenih podataka upotrebom novih linearnih i nelinearnih statističkih metoda; novim metodama kodiranja, kompresije i dohvata podataka; interpretacije rezultata te matematičkog modeliranja i predviđanja ponašanja složenih pojava i sustava.

  • Analiza stohastičkih signala, vremenskih i podatkovnih nizova
  • Napredni mjerni sustavi i metode obrade signala

Ova stranica koristi kolačiće. Neki od tih kolačića nužni su za ispravno funkcioniranje stranice, dok se drugi koriste za praćenje korištenja stranice radi poboljšanja korisničkog iskustva. Za više informacija pogledajte naše uvjete korištenja.

Prilagodi postavke
  • Kolačići koji su nužni za ispravno funkcioniranje stranice. Moguće ih je onemogućiti u postavkama preglednika.