Prijeđite na glavni sadržaj

Određivanje koncentracije aktivnosti α, β i γ radionuklida u bioti, hrani i uzorcima iz okoliša

Laboratorij za radioekologiju Instituta Ruđer Bošković nudi uslugu određivanja koncentracije aktivnosti α, β i γ radionuklida u bioti, hrani, vodama (pitke i otpadne), sedimentima, tlima, geološkim materijalima i drugim uzorcima iz okoliša.

Tržišna prilika

Potencijalni korisnici ove usluge su nuklearne elektrane, industrija i energetika (cementare, željezare, proizvođači umjetnih gnojiva, termoelektrane, topionice metala, šećerane, proizvođači i trgovci hranom te državne institucije ovlaštene za kontrolu radioaktivnosti u okolišu ili hrani.

Opis usluge

Laboratorij nudi sljedeće usluge:

  • određivanje koncentracije aktivnosti α, β i γ radionuklida u bioti, hrani, vodama (pitke i otpadne), sedimentima, tlima, geološkim materijalima, građevinskim materijalima i drugim uzorcima iz okoliša,
  • monitoring okoliša i ispusta nuklearnih elektrana, odlagališta otpadnih materijala u kojima je tehnološkim postupkom povišen sadržaj radionuklida (TENORM),
  • radiološki monitoring okoliša općenito,
  • utvrđivanje nultog stanja pojedinih lokacija,
  • usluge mjerenja radioaktivnosti u dostavljenim uzorcima sa ili bez izrade stručnih mišljenja.

Laboratorij nudi i mogućnost sudjelovanja u izradi najrazličitijih studija utjecaja na okoliš u segmentu koji se odnosi na radioaktivnost.

Željko Grahek, dr.sc.

Ž

G

Voditelj laboratorija znanstveni savjetnik
Tel:
+385 1 456 1060
Interni broj:
1220

Laboratorij za radioekologiju je akreditiran od strane Hrvatske akreditacijske agencije prema normi HRN EN ISO/IEC 17025:2007 u području opisanom u prilogu Potvrde o akreditaciji broj 1162.

Ponuda usluge

Tvrtke i osobe zainteresirane za usluge Laboratorija iz segmenta radioaktivnosti te za pripadajuće znanje i iskustvo znanstvenika u obliku stručnog mišljenja neka se slobodno obrate Institutu „Ruđer Bošković“.

Ova stranica koristi kolačiće. Neki od tih kolačića nužni su za ispravno funkcioniranje stranice, dok se drugi koriste za praćenje korištenja stranice radi poboljšanja korisničkog iskustva. Za više informacija pogledajte naše uvjete korištenja.

Prilagodi postavke
  • Kolačići koji su nužni za ispravno funkcioniranje stranice. Moguće ih je onemogućiti u postavkama preglednika.