Prijeđite na glavni sadržaj

Računalom vođeni višenamjenski kemijski reaktor uvećanog laboratorijskog mjerila (VIKER)

Kategorija
  • Farmaceutska industrija

Računalom vođeni višenamjenski kemijski reaktor uvećanog laboratorijskog mjerila

Tržišna prilika

Viker je pogodan za korištenje u akademskim institucijama i istraživačkim tvrtkama, te se može prilagoditi specifičnim potrebama naručitelja. Institut Ruđer Bošković nudi i uslugu osmišljavanja vođenja i regulacije procesa prilikom upotrebe uređaja kao i naknadnu tehničku podršku.

Opis usluge

Računalom vođeni kemijski reaktor, uvećanog laboratorijskog mjerila, ima mogućnost kontrole niza tehnoloških parametara te posjeduje PID regulaciju. Prilagodljivost reaktora je ostvarena korištenjem niza izvršnih sprava i osjetila kojima se mjeri bilo temperatura, provodnost, pH, koncentracija plinovitih i otopljenih reaktanata i produkata. Razvijen je vlastiti, prilagodljivi elektroničko-softverski sklop za kontrolu procesa te intuitivno grafičko sučelje za osobno računalo. U Vikeru je moguće pratiti i upravljati složenom kemijskom višefaznom reakcijom (plin, kapljevina, krutina), kao na primjer, procesom priprave taložnog kalcijeva karbonata.

Ponuda usluge

Tvrtke zainteresirane za izradu i usluge Vikera te za pripadajuće znanje i iskustvo znanstvenika neka se slobodno obrate Institutu Ruđer Bošković.

Ova stranica koristi kolačiće. Neki od tih kolačića nužni su za ispravno funkcioniranje stranice, dok se drugi koriste za praćenje korištenja stranice radi poboljšanja korisničkog iskustva. Za više informacija pogledajte naše uvjete korištenja.

Prilagodi postavke
  • Kolačići koji su nužni za ispravno funkcioniranje stranice. Moguće ih je onemogućiti u postavkama preglednika.