Prijeđite na glavni sadržaj

Spektrometar cirkularnog dikroizma i optičke rotacijske disperzije

Laboratorij za supramolekularnu i nukleozidnu kemiju Instituta Ruđer Bošković nudi mogućnost snimanja spektara cirkularnog dikroizma (CD), optičke rotacijske disperzije (ORD) te simultano snimanje nekoliko varijanti UV/VIS spektara.

Tržišna prilika

Cirkularni dikroizam (CD) je spektroskopska metoda koja otkriva informacije o kiralnosti molekule. Ova tehnika, zajedno s polarimetrijom i optičkom rotacijskom disperzijom (ORD), koristi se godinama za proučavanje i kvantificiranje optički aktivnih spojeva i njihovih interakcija. Informacije koje sadrži CD spektar mogu se koristiti za jedinstveno identificiranje kiralnih spojeva i njihove konfiguracije, predviđanje sekundarne strukture proteina i drugih bioloških makromolekula te za nadzor strukturnih promjena koje prate zamatanje i odmatanje proteina. CD metoda može se koristiti i za praćenje i kvantificiranje procesa vezivanja liganada.

Cirkularni dikroizam je nezaobilazna tehnika u farmaceutskoj industriji za praćenje razvoja kiralnih lijekova. Može se koristiti u medicini rada za biološko praćenje izloženosti stanovništva pojedinim toksičnim tvarima. Može se koristiti u svim granama industrije koje rabe optički aktivne tvari npr. za određivanje njihove apsolutne konfiguracije.

Opis usluge

Karakteristike uređaja: Spektrometar ima mogućnost snimanja spektara CD (cirkularnog dikroizma) te ORD (optičkog rotacijskog dikroizma) te simultano snimanje nekoliko varijanti UV/VIS spektara.

Ivo Piantanida, dr.sc.

Predstojnik zavoda znanstveni savjetnik u trajnom zvanju
Tel:
+385 1 457 1326
Interni broj:
1433

Za vrijeme snimanja instrument je pod obaveznim protokom dušika, a koji podešava odgovorna osoba.

Spektralno područje: 180 - 900 nm.

Dodatna oprema: Peltier držač za kivete za kontrolu temperature uzorka u području 5 – 90°C, s točnošću 0,50°C.

Kivete optičkog puta: 0,1 mm; 0,2 mm; 1 mm; 5 mm; 10 mm.

Ponuda usluge

Tvrtke zainteresirane za usluge analize uzoraka CD / ORD metodom te za pripadajuće znanje i iskustvo znanstvenika u obliku stručnog mišljenja neka se slobodno obrate Institutu „Ruđer Bošković“.

Ova stranica koristi kolačiće. Neki od tih kolačića nužni su za ispravno funkcioniranje stranice, dok se drugi koriste za praćenje korištenja stranice radi poboljšanja korisničkog iskustva. Za više informacija pogledajte naše uvjete korištenja.

Prilagodi postavke
  • Kolačići koji su nužni za ispravno funkcioniranje stranice. Moguće ih je onemogućiti u postavkama preglednika.