Prijeđite na glavni sadržaj

Goniometar za mjerenje kontaktnog kuta i analizu kontura kapi

Uređaji za mjerenje optičkog kontaktnog kuta i konturne analize služe za analizu međufaznih parametara i pojava. Optička analiza kapi koje vise na igli ili su postavljene na čvrstu površinu olakšava određivanje različitih površinskih i međufaznih parametara. Kontaktni kut koji kapljica tekućine uspostavi na čvrstoj površini karakterizira ponašanje vlaženja krutine s navedenom tekućinom. Mjerenjem kontaktnih kutova različitih otapala određuje se površinska energija krutine. Mjerenje kontaktnih kutova pomaže u razvoju površinskih prevlaka, kompozitnih materijala, boja i lakova ili sredstava za čišćenje. Služi za dobivanje informacija o površinskim svojstvima krutina među ostalim hidrofobnosti/hidrofilnosti. Korisno je u svim situacijama u kojima se krutine i tekućine dolaze u kontakt i prednost se postiže kontrolom vlaženja i prianjanja.

Opći podaci o instrumentu

Skraćeni naziv instrumenta
Goniometar
Inventarni broj
48341
Kategorija
srednja (26.544,56 – 132.722,81 EUR / 200.000 – 1.000.000 HRK)
Vrsta instrumenta
analizator površine , goniometar
Vrsta analize
površinska analiza
Samostalan/vezan
samostalan
Stanje opreme
potpuno funkcionalan
Discipline
Fizika , Kemija , Brodogradnja , Temeljne tehničke znanosti , Grafička tehnologija , Građevinarstvo , Kemijsko inženjerstvo
Godina proizvodnje
2020
Tijelo koje je financiralo nabavku opreme
Hrvatska zaklada za znanost
Vanjski link za kapitalnu opremu

Lokacija

Adresa
Bijenicka 54
Krilo/Kat/Soba
CIK-2, 1. kat 114

Ova stranica koristi kolačiće. Neki od tih kolačića nužni su za ispravno funkcioniranje stranice, dok se drugi koriste za praćenje korištenja stranice radi poboljšanja korisničkog iskustva. Za više informacija pogledajte naše uvjete korištenja.

Prilagodi postavke
  • Kolačići koji su nužni za ispravno funkcioniranje stranice. Moguće ih je onemogućiti u postavkama preglednika.