Prijeđite na glavni sadržaj

Laserski pretražni konfokalni mikroskop Leica SP8 X FLIM

Kontakt osobe

Konfokalni laserski pretražni mikroskop je svjetlosni mikroskop koji služi promatranju i snimanju živih i neživih mikroskopskih uzoraka pomoću fluorescencije i u reflektiranom svjetlu. U ovoj tehnici, uzorak se osvjetljava točku po točku, a emitirana ili reflektirana svjetlost se detektira i tvori sliku u memoriji digitalnog računala. Glavna prednost konfokalne mikroskopije, u usporedbi s klasičnom svjetlosnom mikroskopijom, je mogućnost optičkog seciranja, tj. dobivanja oštre slike tankog sloja pri snimanju debelog uzorka. Područja primjene su raznovrsna kao i za klasičnu svjetlosnu mikroskopiju. Naš mikroskop ima inverznu konfiguraciju.

Opći podaci o instrumentu

Skraćeni naziv instrumenta
Konfokalac Leica
Inventarni broj
0042863
Kategorija
kapitalna (> 132.722,81 EUR / 1.000.000 HRK)
Vrsta instrumenta
mikroskop
Vrsta analize
optička karakterizacija
Primjene
vizualizacija
Samostalan/vezan
samostalan
Stanje opreme
potpuno funkcionalan
Discipline
Biologija , Fizika , Geofizika , Kemija , Kemijsko inženjerstvo , Metalurgija , Temeljne medicinske znanosti , Biotehnologija
Godina proizvodnje
2013
Datum nabave
10.12.2013
Tijelo koje je financiralo nabavku opreme
Europska komisija
Vanjski link za kapitalnu opremu

Karakteristike

Model
Leica TCS SP8 X FLIM
Proizvođač
Leica Microsystems
Radno i mjerno područje
Fluorescencijska i refleksijska mikroskopija, FLIM
Princip rada i mjerna tehnika
konfokalna fluorescencijska mikroskopija
Detaljne tehničke karakteristike
Pet diskretnih pobudnih laserskih linija: 405, 458, 488, 496 i 514 nm, kao i superkontinuirano područje pobude od 470 do 700 nm. Kontinuirana i neovisna podesivost intenziteta 8 pobudnih laserskih linija. Četiri neovisna i slobodno podesiva detekcijska kanala za istovremenu detekciju pomoću fotomultiplikatora. Spektralni sustav detekcije pomoću difrakcije na prizmi, bez upotrebe optičkih filtara. Sustav spektralne diskriminacije pomoću AOBS elemenata, bez upotrebe dikroitskih zrcala. Dva skenera: klasični i rezonantni. Slobodno podesiva detekcijska apertura. Načini snimanja mogu se slobodno konfigurirati prema sljedećim parametrima: x, y, z, t, valna duljina pobude, valna duljina emisije. Dinamički raspon: 8 ili 12 bita. Mogućnost zaustavljanja laserske zrake ("beam parking"). Automatsko fokusiranje i "gated mode" detekcija na dva detektora. Uključeni programski moduli: FRAP, FRET, bazična 3-D rekonstrukcija slika. Objektivi: 100x, NA 1.4, uljna imerzija; 60x, NA 1.3, vodena imerzija; 20x, NA 0.9. FLIM modul za određivanje vremena života fluorescencije.;Konfokalni laserski pretražni mikroskop je svjetlosni mikroskop koji služi promatranju i snimanju živih i neživih mikroskopskih uzoraka pomoću fluorescencije i u reflektiranom svjetlu. U ovoj tehnici, uzorak se osvjetljava točku po točku, a emitirana ili reflektirana svjetlost se detektira i tvori sliku u memoriji digitalnog računala. Glavna prednost konfokalne mikroskopije, u usporedbi s klasičnom svjetlosnom mikroskopijom, je mogućnost optičkog seciranja, tj. dobivanja oštre slike tankog sloja pri snimanju debelog uzorka. Područja primjene su raznovrsna kao i za klasičnu svjetlosnu mikroskopiju. Naš mikroskop ima inverznu konfiguraciju.
Popratna i dodatna oprema
Sustav za održavanje kontroliranih uvjeta, temperature, atmosfere i vlažnosti, u komori za uzorke. Program za vizualizaciju i analizu slika Huygens Professional.
Nabavna cijena
5174800 HRK
Prenosivost
Ne
Rad na daljinu
Ne

Lokacija

Adresa
Bijenička 54
Krilo/Kat/Soba
5. krilo / suteren / 014B

Uvjeti korištenja

Upute za korisnike
Samostalno korištenje ovlaštenih korisnika ili korištenje uz asistenciju stručnog suradnika
Način korištenja instrumenta
korištenje uz pomoć ovlaštene osobe

Ova stranica koristi kolačiće. Neki od tih kolačića nužni su za ispravno funkcioniranje stranice, dok se drugi koriste za praćenje korištenja stranice radi poboljšanja korisničkog iskustva. Za više informacija pogledajte naše uvjete korištenja.

Prilagodi postavke
  • Kolačići koji su nužni za ispravno funkcioniranje stranice. Moguće ih je onemogućiti u postavkama preglednika.