Prijeđite na glavni sadržaj

Inovativni protokoli mikroskopije za interdisciplinarna istraživanja u biomedicini

Tip projekta
Znanstveno-istraživački projekti
Program
Europski fond za regionalni razvoj
Financijer
Europska komisija
Datum početka
20.12.2019.
Datum završetka
19.12.2022.
Status
Završen
Iznos financiranja
6470361 HRK
Više informacija

Cilj projekta je razvoj inovativnih protokola mikroskopije i nova istraživanja staničnih struktura za podizanje razine vrhunskih IRI i interdisciplinarnih istraživanja u biomedicini – inovacije za jačanje tržišta i diseminaciju vrhunskih rezultata znanja i transfer tehnologije u poslovni sektor.

Projektom će se po prvi puta u Hrvatskoj postaviti temelj za nove metode u biomedicini bazirane na superrezolucijskoj mikroskopiji i najmodernijoj tehnologiji te prezentirati nova istraživanja u staničnim strukturama – razviti će se optimalan inventivni protokol za promatranje živih stanica superrezolucijskim mikroskopom (STED) čime će se moći promatrati bilo koje ljudske tumorske ili normalne stanične linije i promatrati učinak citostatika i sličnih inhibitora na razvoj tumorskih ili normalnih ljudskih staničnih linija.

Inovativni protokoli mikroskopije i rezultati novih istraživanja staničnih struktura stvaraju neophodne kapacitete za provođenje IRI istraživanja vrhunske kvalitete, jačanje tržišta transferom znanja i tehnologije i zadovoljavanje potreba gospodarstva. U sklopu projekta istraživački tim će provesti modeliranje i istraživanje dinamike mikrotubula u prometa fazi diobe stanice i istraživanje lokalizacije i dinamike staničnih signalnih proteina.

Ova stranica koristi kolačiće. Neki od tih kolačića nužni su za ispravno funkcioniranje stranice, dok se drugi koriste za praćenje korištenja stranice radi poboljšanja korisničkog iskustva. Za više informacija pogledajte naše uvjete korištenja.

Prilagodi postavke
  • Kolačići koji su nužni za ispravno funkcioniranje stranice. Moguće ih je onemogućiti u postavkama preglednika.