Prijeđite na glavni sadržaj

Integracija i upravljanje uslugama za European Open Science Cloud

Glavni istraživač

Tip projekta
Znanstveno-istraživački projekti
Program
Obzor 2020
Financijer
Europska komisija
Datum početka
1.1.2018.
Datum završetka
31.12.2020.
Status
Završen
Iznos financiranja
33331180 EUR
Više informacija

Projekt EOSC-hub (Integrating and managing services for the European Open Science Cloud) je projekt koji predstavlja ključnu prekretnicu u implementaciji Europskog oblaka otvorene znanosti. Cilj projekta EOSC-hub je omogućiti korisničkim zajednicama iz 50 zemalja i niza znanstvenih disciplina kvalitetan, jednostavan i otvoren pristup istraživačkim podacima i uslugama federacije EGI, EUDAT CDI, INDIGO-DataCloud kao i ostalih istraživačkih infrastruktura.

Projekt EOSC-hub udružuje 76 partnera iz više od 50 zemalja te će razviti viziju Hub-a kao integracijskog i upravljačkog servisa budućeg europskog oblaka otvorene znanosti. Projektom EOSC-hub uspostavit će se otvoreni sustav za integraciju i upravljanje uslugama za budući europski oblak otvorene znanosti, a obuhvaćat će niz standardnih i specijaliziranih usluga kako bi se udovoljilo zahtjevima znanstvene zajednice koja to iziskuje od svojih lokalnih, regionalnih i nacionalnih e-infrastruktura u Europi i svijetu. Hub će predstavljati središnju pristupnu točku putem koje će istraživači i inovatori moći pristupiti i koristiti širok spektar naprednih IKT resursa i povezanih usluga neophodnih za njihov istraživački rad temeljen na podacima.

Ova stranica koristi kolačiće. Neki od tih kolačića nužni su za ispravno funkcioniranje stranice, dok se drugi koriste za praćenje korištenja stranice radi poboljšanja korisničkog iskustva. Za više informacija pogledajte naše uvjete korištenja.

Prilagodi postavke
  • Kolačići koji su nužni za ispravno funkcioniranje stranice. Moguće ih je onemogućiti u postavkama preglednika.