Supercomputing Expertise for Small And Medium Enterprises - SESAME Net

SESAME Net Logo

SESAME Net projekt

Datum početka projekta
01.06.2015.
Datum kraja projekta
31.05.2017.
Status
Završen
Kategorija projekta
H2020
Više informacija
https://sesamenet.eu/

Novo osnovana Europska mreža SESAME Net -Supercomputing Expertise for Small And Medium Enterprises te istoimeni projekt, započeli su s radom. SESAME Net povećava korištenje računalstva visokih performansi (HPC - High Performance Computing) od strane malih i srednjih poduzeća.

Za mala i srednja poduzeća važno je biti u toku s novim tehnološkim dostignućima kako bi bili kompetitivni na globalnom tržištu. Tehnologije poput računalstva visokih performansi te dostupnost tih resursa postaje neophodno za bolju prilagodbu zahtjevima tržišta, osobito u pogledu inovacija i brze obnove ponude proizvoda i usluga. Nažalost, malim i srednjim poduzećima je teško doći do esencijalnih znanja o HPC-u i infrastrukture.

SESAME Net je financiran kroz program Europske unije za istraživanje i inovacije Obzor 2020 (Broj ugovora 654416) te je dobio financijsku potporu u visini od 2 milijuna eura.

Članovi osnivači, koji se sastoje od različitih Europskih HPC centara i institucija, u početku će razmjenjivati iskustva i najbolje prakse vezano uz podupiranje i kolaboraciju s malim i srednjim poduzećima. Na temelju novo steknutog iskustva, mreža će raditi na strategijama poboljšanja usluga koje se nude malim i srednjim poduzećima te podignuti njihovu svijest o prednostima i mogućnostima koje nudi HPC tehnologija.

To će dovesti do uspostavljanja te diseminacije pan-Europske mreže HPC centara i malih i srednjih poduzeća, uključujući mala i srednja poduzeća iz zemalja koje nemaju HPC centre. Rezultirajuća mreža će olakšati razmjenu znanja te omogućiti tehničku potporu I HPC infrastrukturu. Članovi osnivači u tu svrhu namjeravaju organizirati regionalne radionice s malim i srednjim poduzećima i ponuditi široki spektar najboljih praksa i potrebnih materijala.

Inicijativa SESAME network se sastoji od 14 kompanija, javnih istraživačkih institucija i sveučilišta iz 13 Europskih zemalja. Sudionici su Irska, Poljska, Grčka, Španjolska, Češka republika, Hrvatska, Rumunjska, Bugarska, Belgija, Litva, Portugal, Velika Britanija i Njemačka. Vodstvo i koordinaciju preuzeo je HPC Wales uz potporu Sveučilišta Bangor.

SESAME Net prvi sastanak je održan 9. i 10. Srpnja 2015 u Briselu. Sastanak je pružio izvrsnu priliku za partnere da se bolje upoznaju te rasprave o planiranim aktivnostima kao i prvim koracima koje je potrebno napraviti u šest različitih projektnih radnih paketa.

Više detalja o SESAME Net mreži se može pronaći na stranicama Europske komisije na http://www.sesamenetwork.eu/.

Kontakt:

Tel: +44 (0)1248 675094

Email: info@hpcwales.co.uk

Linkovi
Tehnički fakultet Rijeka

Znanstvena suradnja

FER

Znanstvena suradnja

GRF

Znanstvena suradnja

FESB

Znanstvena suradnja

Elektrotehnički fakultet Osijek

Znanstvena suradnja

ETH Zurich

Znanstvena suradnja

MTA SZTAKI

Znanstvena suradnja

Institut "Jožef Stefan"

Znanstvena suradnja

CERN

Znanstvena suradnja

Imperial College London

Znanstvena suradnja

VRVis

Znanstvena suradnja

Universitat Jaume

Znanstvena suradnja

Budapest University of Technology and Economics

Znanstvena suradnja

prethodni sljedeći
Foto galerija
CIR Team
MZOS

Projektna suradnja

Dariah

Projektna suradnja

IVAB

Projektna suradnja

Nessi

Projektna suradnja

Mzos projekt

Projektna suradnja

EGEE

Projektna suradnja

Vision point

Projektna suradnja

prethodni sljedeći

Ova stranica koristi kolačiće

Neki od tih kolačića nužni su za ispravno funkcioniranje stranice, dok se drugi koriste za praćenje korištenja stranice radi poboljšanja korisničkog iskustva.

Za više informacija pogledajte naše uvjete korištenja.

  • Kolačići koji su nužni za ispravno funkcioniranje stranice. Moguće ih je onemogućiti u postavkama preglednika.