Prijeđite na glavni sadržaj

Europski projekti

EuroCC - National Competence Centres in the Framework of EuroHPC

Projekt EuroCC okupit će potrebnu ekspertizu za uspostavu mreže nacionalnih centara kompetencija za računarstvo visokih performansi u 33 države članice Zajedničkog poduzeća za europsko računarstvo visokih performansi (EuroHPC JU) kako bi se korisnicima pružio portfelj usluga prilagođen odgovarajućim nacionalnim potrebama industrije, znanstveno-akademske zajednice i javne uprave.

Proizvodnja odjece putem trodimenzionalnog ispisa - 3D CPAM

3D-CPAM je experiment unutar CloudiFacturing projekta koji optimizira postupak modnog 3D dizajna-proizvodnje značajnim smanjenjem vremena proizvodnje kombinirajući moderne industrijske tehnologije 3D ispisa i napredne HPC / Cloud usluge.

EOSC-hub

EOSC-hub okuplja više pružatelja usluga kako bi stvorio Hub (čvorište): jedinstvenu kontaktnu točku za europske istraživače i inovatore kako bi otkrili, pristupili, iskoristili i ponovno upotrijebili široki spektar resursa za napredno istraživanje koje se temelji na podacima.

TETRAMAX - Technology Transfer via Multinational Application Experiments i HeartStep

Pružati inovaciju proizvoda i usluga europskim industrijama, s posebnim naglaskom na mala i srednja poduzeća putem digitalnih tehnologija specifične primjene. Unutar TETRAMAX projekta odvija se "HeartStep" eksperiment.

Supercomputing Expertise for Small And Medium Enterprises - SESAME Net

SESAME Net povećava korištenje računalstva visokih performansi (HPC - High Performance Computing) od strane malih i srednjih poduzeća.

DARIAH Competence Center (CC)

Virtualna istraživačka skupina, koja se sastoji od računalnih znanstvenika i istraživača iz umjetnosti i humanističkih znanosti.

Engaging the EGI Community towards an Open Science Commons - EGI-Engage

EGI-Engage će ubrzati napredak u okviru europske grid infrastrukture (EGI) u vezi strategije, politike, poslovne i tehničke inovacije, interakcije korisnika prema istraživačima unutar znanosti, specifične domene istraživačke zajednice, Istraživačkih infrastruktura (Research Infrastructures - RIs) u okviru ESFRI Plana rada, kao i malih i srednjih poduzeća i industrije u cjelini.

Embedded Computer Engineering Learning Platform - E2LP

Osnovna ideja projekta je pružiti jedinstvenu platformu koja će obuhvatiti potpuni postupak za ugrađene sustave učenja. Modularni pristup se uzima za vježbanje vještina kroz podršku individualizacije i učenja.

Više informacija na: http://www.e2lp.org/

Glavni istraživač: dr.sc. Karolj Skala

SCIentific gateway Based User Support - SCI-BUS

SCI-BUS projekt ima za cilje izgraditi generički znanstveni portal kao skup alata koji će omogućiti unificirani i jednostavni pristup računalnim, podatkovnim i mrežnim infrastrukturama u Europi  uključujući klastere, super-računala, grid, desktop grid, te akademske i komercijalne cloud servise.

Glavni istraživač: dr.sc. Karolj Skala

Primjenske Informacijske usluge za raspodjeljena računalana okruženja (Application Information Services for Distributed Computing Environments AIS-DC)

Cloud computing je u nastajanju kao glavna računalna platforma za poslovanje i znanstveno računanje.

Glavni istraživač: dr.sc. Karolj Skala

Preparing for the construction of the Digital Research Infrastructure for the Arts and Humanities - Preparing DARIAH

Preparing DARIAH (Digital Research Infrastructure for the Arts and Humanities) je projekt koji je započeo 1.9.2008. i pripremna faza će završiti u veljači 2011. Od ožujka 2011., DARIAH će prijeći u fazu razvoja u kojoj će se izgraditi potrebna infrastruktura za operacijsku fazu projekta.

Glavni istraživač: dr.sc. Karolj Skala

Ova stranica koristi kolačiće

neki od tih kolačića nužni su za ispravno funkcioniranje stranice, dok se drugi koriste za praćenje korištenja stranice radi poboljšanja korisničkog iskustva.

Za više informacija pogledajte naše uvjete korištenja.

  • Kolačići koji su nužni za ispravno funkcioniranje stranice. Moguće ih je onemogućiti u postavkama preglednika.