Prijeđite na glavni sadržaj

Ciklus znanstveno-popularnih predavanja "Izazovi suvremene znanosti"

Vrijeme
16.1.2013. 14:00
Lokacija
Predavaonica I. krila

Znanstveno vijeće fizike Instituta Ruđer Bošković poziva Vas na prvo predavanje u Ciklus znanstveno-popularnih predavanja 'Izazovi suvremene znanosti' u srijedu 16.01.2013. u 14.00 sati u predavaonici I. krila koje će održati dr. sc. Maja Buljan, Zavod za fiziku materijala, na temu:

Primjena materijala baziranih na samo-uređenim kvantnim točkama u nanotehnologiji

Materijali bazirani na samo-uređenim kvantnim točkama dobivenih iz koloidalnih suspenzija pokazuju izvrsnu predispoziciju za izradu visoko-efikasnih foto-voltaičnih uređaja te foto-detektora. Dodatna prednost takvih materijala je njihov jednostavan i relativno isplativ postupak izrade, te mogućnost korištenja efekta kvantnog zatočenja i kontrole udaljenosti među nano-česticama. U predavanju će biti izložene osnove procesa priprave takvih materijala i uređaja te najnovija dostignuća u njihovoj primjeni u nanotehnologiji.

Ova stranica koristi kolačiće. Neki od tih kolačića nužni su za ispravno funkcioniranje stranice, dok se drugi koriste za praćenje korištenja stranice radi poboljšanja korisničkog iskustva. Za više informacija pogledajte naše uvjete korištenja.

Prilagodi postavke
  • Kolačići koji su nužni za ispravno funkcioniranje stranice. Moguće ih je onemogućiti u postavkama preglednika.