Prijeđite na glavni sadržaj

E-projekt 'Mogućnosti i karijere u kemiji'

Vrijeme
29.10.2013. 10:00
Lokacija
Velika dvorana palače Akademije
E-projekt 'Mogućnosti i karijere u kemiji'

Svečano otvaranje e-projekta 'Mogućnosti i karijere u kemiji' održat će se u utorak 29. listopada s početkom u 10:00h u Velikoj dvorani palače Akademije, Zrinski trg 11. Cilj projekta je upoznati što širu stručnu i znanstvenu javnost sa statusom kemičara, podići njihov ugled u društvenoj zajednici te istaknuti ulogu kemijske struke u Republici Hrvatskoj.

Kemičari su ljudi koji transformiraju uobičajene elemente koji nas okružuju u nevjerojatne stvari. Neki kemičari rade na lijekovima, dok drugi istražuju i nadziru ozon koji nas štiti od štetnih sunčevih zračenja. Drugi pak otkrivaju nove materijale kako bi naši domovi bili topliji zimi, a neki pronalaze nove metode koje bi trebale doprinijeti smanjivanju opasnih tvari i očuvanju okoliša. Također, da nema kemije doslovce bi bili gladni jer, primjerice, bez gnojiva ne bi bilo moguće proizvesti toliku količinu hrane potrebnu čovječanstvu. Neupitno je dakle da je kemija sastavni dio našeg života i da znanje stečeno na studiju kemije otvara mnoge putove za buduću karijeru.

Projekt 'Mogućnosti i karijere u kemiji' pružit će izuzetnu priliku povezivanja uspješnih kemičara mlađe i srednje generacije u inozemstvu s kolegama u Hrvatskoj s ciljem razvoja novih projekata, a poseban naglasak bit će na poticanju suradnji uspješnih tvrtki u Hrvatskoj u kojima kemija ili kemijska tehnologija čine dio procesnih ili poslovnih aktivnosti s kemičarima.

Projekt obuhvaća oko tridesetak audio-vizualnih izlaganja u trajanju od petnaestak minuta od strane navedenih skupina sudionika, a od 1. studenog sva izlaganja u okviru e-simpozija bit će dostupna putem Interneta svim zainteresiranima nakon uredno provedene prijave prema uputama koje ćete naći na mrežnoj stranici www.e-kemija.com.

Ovaj projekt organiziraju Hrvatsko kemijsko društvo i Razred za matematičke, fizičke i kemijske znanosti Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti u suradnji s Prirodoslovno-matematičkim fakultetom Sveučilišta u Zagrebu, Kemijskim odsjekom Prirodoslovno-matematičkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu i Institutom Ruđer Bošković u Zagrebu.

Nadamo se da će brojni prilozi u okviru ovog elektroničkog susreta pružiti korisnicima zadovoljstvo i korisne informacije, kako s područja istraživačkih projekata mladih znanstvenika, tako i s područja djelovanja naših uglednih tvrtki i njihovih predstavnika.

Ova stranica koristi kolačiće. Neki od tih kolačića nužni su za ispravno funkcioniranje stranice, dok se drugi koriste za praćenje korištenja stranice radi poboljšanja korisničkog iskustva. Za više informacija pogledajte naše uvjete korištenja.

Prilagodi postavke
  • Kolačići koji su nužni za ispravno funkcioniranje stranice. Moguće ih je onemogućiti u postavkama preglednika.