Prijeđite na glavni sadržaj

Gospodarstvo i popularizacija znanosti

Vrijeme
20.2.2014. 18:30
Lokacija
MM centar SC-a

Male tajne velikih majstora

PANEL DISKUSIJA: 'Gospodarstvo i popularizacija znanosti'

Institut Ruđer Bošković (IRB), Udruga Profesor Baltazar, projekt 'Znanstveni edukativno-zabavni centar' (ZEZ) i popularno znanstvena radijska emisija 'Znanost na eteru' pozivaju vas na panel diskusiju na temu: 'Gospodarstvo i popularizacija znanosti'. Riječ je o posljednjoj panel diskusiji u sklopu projekta 'Znanost je IN!' koja će se održati u četvrtak 20.2.2014. u 18.30 sati u MM centru SC-a u Zagrebu, Savska 25.

Želja je organizatora kroz diskusiju saznati imaju li hrvatske tvrtke interesa ulagati u projekte popularizacije znanosti te, ako interes postoji, koji je najbolji način komunikacije popularizatora znanosti prema tvrtkama, a koje su najčešće pogreške. Radi li se o donacijama ili marketinškim budžetima? Koje je najbolje vrijeme za prijavu ovakvih projekata? Koji su kriteriji koji presuđuju u koristi odabira projekata? Koji je tajni sastojak uspješnih projekata?

Male tajne velikih majstora te svoja iskustva u prikupljanju financijskih sredstava s nama će podijeliti: Kim Gladstone Herlev, zamjenik izvršnog direktora znanstvenog centra 'Experimentarium' iz Kopenhagena, uspješan popularizator znanosti Toni Milun, Nikola Mujdžić, poduzetnik i menadžer, Dejan Vinković, profesor na Prirodoslovnom-matematičkom fakultetu Sveučilišta u Splitu i direktor Instituta sinergije znanosti i društva u Čakovcu (ISZD) te mnogi drugi.

Moderator tribine je Janko Brlečić, nekadašnji urednik emisije Znanost i biznis na radiju 101, a svi zainteresirani raspravu će moći pratiti uživo putem video prijenosa i uključiti se na društvenim mrežama organizatora hashtag je #popznan.

Panel diskusiji prethodit će i posljednja radionica iz ciklusa tema o popularizaciji znanosti u sklopu projekta 'Znanost je IN' koju će održati inozemni gost  Kim Gladstone Herlev. Radionica započinje u 10 sati te je obavezna rezervacija na info@zez.hr.

Projekt 'Znanost je IN' održava se uz potporu Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta, a pod pokroviteljstvom Sveučilišta u Zagrebu i Grada Zagreba. Partneri  projekta su CARneta, Institut sinergije znanosti i društva (ISZD), Kongresni ureda Turističke zajednice Grada Zagreba, Kultura promjene Studentskog centra u Zagrebu, Međunarodni institut znanosti i obrazovanja (MIZO), Udruge Kreatom i Udruge studenata PMF-a 'Ćumez'.

Ova stranica koristi kolačiće. Neki od tih kolačića nužni su za ispravno funkcioniranje stranice, dok se drugi koriste za praćenje korištenja stranice radi poboljšanja korisničkog iskustva. Za više informacija pogledajte naše uvjete korištenja.

Prilagodi postavke
  • Kolačići koji su nužni za ispravno funkcioniranje stranice. Moguće ih je onemogućiti u postavkama preglednika.