Prijeđite na glavni sadržaj

Info dan Inicijative inovativnih lijekova

Vrijeme
7.2.2014. 10:00
Lokacija
Farmaceutsko-biokemijski fakultet
Info dan Inicijative inovativnih lijekova

Pozivamo Vas na INFO DAN INICIJATIVE INOVATIVNIH LIJEKOVA – IMI, na kojem će sudjelovati sam vrh europske farmaceutske mreže: dr. sc. Michel Goldman, predsjednik Inicijative inovativnih lijekova (IMI) i Magda Chlebus, direktorica Europske federacije farmaceutskih industrija i udruženja (EFPIA) iz Brisela.

INFO DAN će se održati u petak, 7. 2. na Farmaceutsko-biokemijskom fakultetu s početkom u 10 sati, a namijenjen je: zaposlenima u zdravstvenom sektoru, malim ili srednjim tvrtkama, udruženjima pacijenata, regulatornim tijelima, predstavnicima akademske zajednice, farmaceutske industrije, bolnica i drugih organizacija iz ovog sektora.

INICIJATIVA INOVATIVNIH LIJEKOVA – IMI jedinstveno je pan-europsko javno-privatno partnerstvo između Europske komisije (EK) i Europske federacije farmaceutskih industrija i udruženja (EFPIA) koje je uvelo revoluciju u načine istraživanja u području farmacije omogućujući nov, jedinstven model suradnje između javnog i privatnog sektora - malih i srednjih tvrtki, sveučilišta i drugih istraživačkih organizacija, bolnica, udruga pacijenata, javne vlasti i velikih farmaceutskih tvrtki okupljenih u istraživački konzorcij.

S budžetom od 2 milijarde €, koji u jednakoj mjeri financiraju EK i EFPIA, IMI je usmjeren na:

  • ubrzavanje procesa otkrića i primjene sigurnijih i djelotvornijih lijekova za pacijente,
  • poboljšanje zdravlja i blagostanja europskih građana novim i učinkovitijim postupcima dijagnostike i liječenja te na 
  • oživljavanje biofarmaceutske i bioznanstvene industrije u Europi 

Danas, više od 4500 istraživača uspješno surađuje pod okriljem IMI-ja koji trenutno financira 42 projekta 'teška' 1.2 MLRD €, od kojih mnogi već postižu impresivne rezultate. Projekti su usredotočeni na nove metode i alate koji će omogućiti cjelokupnom zdravstvenom sektoru ubrzani razvoj sigurnijih i djelotvornijih načina liječenja za pacijente. Oko 500 publiciranih radova proizašlo je iz IMI projekata, a preko 80% njih publicirano je u top znanstvenim časopisima uključujući Nature, JAMA, PNAS and Nature Genetics.

Nadamo se da ćete biti u mogućnosti odazvati se pozivu.

Ljubazno Vas molimo potvrdu dolaska na e-mail: avidos@irb.hr

Program

Ova stranica koristi kolačiće. Neki od tih kolačića nužni su za ispravno funkcioniranje stranice, dok se drugi koriste za praćenje korištenja stranice radi poboljšanja korisničkog iskustva. Za više informacija pogledajte naše uvjete korištenja.

Prilagodi postavke
  • Kolačići koji su nužni za ispravno funkcioniranje stranice. Moguće ih je onemogućiti u postavkama preglednika.